Konya'da rüşvet operasyonu: Denetçi memurlar da gözaltında

Konya'da kafelerden rüşvet alıp, denetim öncesi işletmelere haber veren denetçi memurlarında da aralarında olduğu 23 şüpheli, gözaltına alındı.

Konya'da rüşvet operasyonu: Denetçi memurlar da gözaltında
Konya'da rüşvet operasyonu: Denetçi memurlar da gözaltında
GİRİŞ 12.07.2023 14:24 GÜNCELLEME 12.07.2023 14:24

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, tütün ve sigara denetimi yapan memurlara kafe işletmecilerince rüşvet verildiği iddiaları ile ilgili çalışma başlattı. Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde kafeler, 6 ay boyunca takibe alındı. Sigara denetçilerinin mekanlara gitmeden önce kafe sahiplerinin ayakçılığını yapan Cemil V.'ye haber verdiği, Cemil V.'nin de kurduğu WhatsApp grubu üzerinde işletmelere bilgi verdiği belirlendi. Ayrıca kafelere giden denetçilerin olumsuz bir durum olmadığı yönünde tutanak düzenlediği, karşılığında ise Cemil V.'nin işletmecilerden topladığı paraları denetçilere verdiği tespit edildi.



'DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİYORUM'

Takip sonrası şüphelilere yönelik operasyon başlatıldı. Eş zamanlı baskınlarda aralarında denetçi memurların da olduğu 23 şüpheli, gözaltına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışan Kurtuluş G.'nin ifadesinde, "Kafelere hizmet kalitesi ve müşteri memnuniyetini artırmak için danışmanlık hizmeti veriyorum ve onun karşılığında para alıyorum" dediği öğrenildi. Polisteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen 5'i sigara denetçisi 11 şüpheli tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener açıklamalarda bulunuyor
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina