Kılıçdaroğlu akıl hocası Rasim Bölücek'ten vazgeçemedi!

Seçim yenilgisinden sonra sayısı 80’i bulan danışman kadrosunun görevine son veren Kılıçdaroğlu’nun, en tartışmalı danışmanı Rasim Bölücek’ten vazgeçmediği öğrenildi.

GİRİŞ 12.07.2023 22:53 GÜNCELLEME 13.07.2023 09:46
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Birliği’nin yolunun Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Selahattin Demirtaş’tan geçtiğini söyleyerek, bir kez daha serbest bırakılmalarını istedi.

"AB'NİN YOLU OSMAN KAVALA, DEMİRTAŞ'TAN GEÇİYOR"

CHP lideri, partisinin Meclis Grubu toplantısında konuştu. AB’nin demokratik standartlarını yerine getirilmeden AB’ye girilemeyeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Demokrasinin, AB’nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, bunlardan geçiyor. Bunları serbest bırakacak mısın? Yine AB’nin yolu Demirtaş’tan, Emine Şenyaşar’dan geçiyor. Bunları yapacağına söz verdin mi? AB’nin yolu Diyarbakır’da tutuklu gazetecilerden, Cumartesi Anneleri’nden geçiyor” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu “Diyarbakır Anneleri neyse, Cumartesi Anneleri de odur. Bütün annelerin başımın üstünde yeri vardır” dedi.

BÖLÜCEK'TEN VAZGEÇEMEDİ

Seçim yenilgisinin ardından sürpriz bir şekilde sayısı 80’i bulan danışman kadrosunun görevine son veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘akıl hocası’ Rasim Bölücek’den vazgeçemedi.

ENVER ALTAYLI'YLA YAKINLIĞIYLA BİLİNİYOR

Danışmaların bazılarının görevde olmasından CHP’li üst düzey isimler de rahatsız. Partide üst düzey yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun bu tasarrufu için “Genel Başkan’ın takdiri böyle oldu. Görevden alınmış olup yeniden görevine devam eden danışmalar mevcut” demekle yetindi. Görevine devam eden danışmanlar arasında ise Rasim Bölücek ismi dikkat çekiyor. Bölücek 15 Temmuz'un akıl hocalarından Enver Altaylı'ya yakınlığıyla biliniyor.

Kılıçdaroğlu’nun en eski danışmaları arasında olan Bölücek 2010 yılında CHP’ye geçmişti. Bölücek, bir süredir Kılıçdaroğlu’nun beyin takımında yer alıyor.

KILIÇDAROĞLU SEÇİM HEZİMETİ SONRASI DANIŞMANLARINI GÖREVDEN ALMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 Haziran 2023 öncesi atanan tüm danışman ve başdanışmanları görevden aldı. CHP Basın Birimi, danışman ve başdanışmanların görevlerinin sonlandırıldığını açıklamıştı.

Açıklamada, "CHP adına yaptıkları çalışmalar için her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz" ifadelerine yer verilmişti.

Görevine son verilen isimler arasında Ünal Çeviköz, Tuncay Özkan, Nuşirevan Elçi, Erdoğan Toprak, Recep Cengiz, Deniz Demir'in de bulunduğu öğrenildi.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Mardinli 9 ay önce Şikayet Et
    Başkan Erdoğan Avrupada büyük zirvelerde yer alıyor bay Kemal de bakın ne ile uğraşıyor buna Ülkeyi teslim edelim öyle mi
    Cevapla
  • SELAMET 9 ay önce Şikayet Et
    Kilicdaroglu kendisini getiren güç ne derse onu yapmak zorundadır....KASETLE ONU CHP BAŞINA KİMLERİN GETİRDİĞİ Nİ HERKES CHP LİLER DE bizden iyi biliyor...
    Cevapla
  • Halit can 9 ay önce Şikayet Et
    50 senedir almanyada yasayan biri olarak Ben avrupada demokrasi gormedim. Calis, ye. Yat. Suc islersen, ve yapanci isen bittin. Cem Özdemir sagdece Turk dusmani oldugu icin gostermelik bakan yapildi.
    Cevapla
  • Adnan 9 ay önce Şikayet Et
    Allah bu adama biraz ar versin bu kadar seçim kaybetti hala ortalıkta vir vir dolanıyor..Avrupa birliğine gerek yok onlar duşunsun bunu Bay bay Ka Mallll
    Cevapla
  • meraci83 9 ay önce Şikayet Et
    Bir kez daha görüldü ki, hezimet de başarı da akıla muhtaçmış!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi