AK Partili Mustafa Varank'tan İsveç'in NATO üyeliği için "somut adım" şerhi

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, "NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi değiştirmeye yetmez ise İsveç'in üyeliğine parlamentonun bir mensubu olarak 'Hayır' oyu vereceğim" dedi.

GİRİŞ 13.07.2023 00:42 GÜNCELLEME 13.07.2023 10:13
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Türkiye damgasını vurdu. Kritik kararların alındığı zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine destek vermeyi kabul ettiği açıklaması Avrupa gündemindeki yerini koruyor. 

Türkiye, söz konusu desteğine karşılık Avrupa Birliği’ne üyelik sürecinin hızlanması, F-16’ların modernizasyonu, yaptırımların kalkması ve NATO bünyesinde ortak koordinasyon merkezi kurulması gibi kazanımlar elde etmek istiyor. 

Ancak İsveç'in NATO'ya üyeliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki milletvekillerinin onayı ile gerçekleşeceği için bütün gözler oy verecek milletvekillerine çevrildi.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR VE TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİLEN DESTEK

Öte yandan, AB üyesi ülkede Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesinin yanı sıra FETÖ ve PKK olmak üzere terör örgütlerine verilen destek nedeniyle İsveç'in NATO’ya girmesine "Hayır" oyu verecek çok sayıda milletvekili bulunuyor.

VARANK'TAN "SOMUT ADIM" ŞARTI

Süreç devam ederken AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank dikkat çeken bir açıklama yaptı. 

Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç’in taahhütlerini yerine getirmemesi halinde "Hayır" oyu vereceğini vurgulayarak, "Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkeler Türkiye'nin güvenlik kaygılarını giderecek, uluslararası işbirliklerinin önünü açacak somut adımlar atmadıkça millet iradesinin tecelligâhı TBMM'nin bu yönde alacağı karar bellidir" ifadelelerini kullandı. 

"İSVEÇ'İN ÜYELİĞİNE 'HAYIR' OYU VERECEĞİM"

Varank sözlerinin devamında da "NATO zirvesi, hükümetimizin ortaya koyacağı perspektifi değiştirmeye yetmez ise İsveç'in üyeliğine parlamentonun bir mensubu olarak ‘HAYIR’ oyu vereceğim" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Afyonlu 9 ay önce Şikayet Et
    Reis görüntüde evet dese de TBMM'de hayır çıkartabilir. Bakan Varank ilk adımı attı, devamı da hayır'lı gelir inşallah
    Cevapla
  • Kıvanç 9 ay önce Şikayet Et
    Hayır ve-re - mez-sin yaşayıp göreceğiz
    Cevapla
  • İşin Özü 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Cuhurbaşkanı Meclis'e pas verilerek hem diğer ülkelerin hem vatandaşın yargılamasından kurtuldu. Ancak bu oylama nasıl olacak? Açık oyla mı, gizli oyla mı? Her ikisinde de Bir handikap var. Hayırlısı olsun. Şu da Bir gerçek ki blok karşı oy olmazsa onaylanır. Muhalefet zaten evet demek için hazır. MHP, BBP ve YRP' nin oyları hayıra yetmez. AK Parti de hayır sayısı önemli
    Cevapla
  • nurettinbey 9 ay önce Şikayet Et
    Evet oyu vermek "tam bir enayilik"tir. Zira ortada 3 yaşındaki çocuğa şeker vermek gibi bir durumdan başka hiç bir şey yoktur!!Sn Mustafa bey seni tebrik ediyorum!!
    Cevapla
  • adsız 9 ay önce Şikayet Et
    Sonuna kadar katılıyorum,,, HAYIR.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti