Diyarbakır'da polislere bombalı saldırı davasında 2 tahliye

Diyarbakır'da 8 ay önce çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen, 8'i polis 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin 6'sı tutuklu, 8 sanığın yargılanmasına başlandı. 2 sanık tahliye edildi.

Diyarbakır'da polislere bombalı saldırı davasında 2 tahliye
Diyarbakır'da polislere bombalı saldırı davasında 2 tahliye
GİRİŞ 13.07.2023 18:34 GÜNCELLEME 13.07.2023 22:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Ferhat A., Behçet A., Garip T., Aydın A., Servet A. ve Uğur A., tutuksuz yargılanan H.A. ve Y.A. ile saldırıda yaralanan 4 polis memuru hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan ve üzerlerine isnat edilen suçlamaları reddeden tutuklu sanıklar tahliye, tutuksuz sanıklar da beraat talebinde bulundu. 4 polis memuru ise söz konusu terör saldırısında yaralandıklarını belirterek, sanıklardan şikayetçi oldu.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi. Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa aranın ardından tutuklu sanıklar Servet A. ve Uğur A'nın tahliyesine, diğer 4 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İSTENİLEN CEZA

İddianamede, tutuklu sanık Ferhat A., Behçet A., Garip T. ve Aydın A. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi" ve "mala zarar verme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 122 yıldan 194 yıla kadar, tutuksuz sanıklar hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır- Mardin karayolunun Yeşil Vadi Mahallesi mevkisinde 16 Aralık 2022'de çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen araçtaki bomba patlatılmış, saldırıda 8'i polis memuru 9 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Cemal 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar devletin bütünlüğüne kasten terör eylemi yapıyor.Devlet besliyor ABD'de olsa anında idam ederler.
    Cevapla
  • ebabil 65 9 ay önce Şikayet Et
    BU ülkenin hakimleri suç işleyen suçluları bırakma hakkı yoktur
    Cevapla
  • German 50 9 ay önce Şikayet Et
    Hapis yatdikdan sonra sinirdisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var