15 Temmuz'un tanıkları yaşananları Haber7'ye anlattı

15 Temmuz alçak darbe girişiminin 7. yıl dönümünde o gecenin canlı şahitlerinden oğlu Çetin Can şehit olan baba Mustafa Can ve ağabeyi şehit kendisi gazi olan Volkan Esen yaşananları Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 14.07.2023 19:17 GÜNCELLEME 15.07.2023 08:31
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

251 şehit 1491 gazi verdiğimiz 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. O gece canı pahasına vatanını korumak için sokaklara çıkan vatandaşlar, darbe girişiminin 7. yıl dönümünde de rahmet ve minnetle anılıyor. 

Türk halkının hiç unutamayacağı o ihanet gecesinin canlı şahitleri ve yakınlarını alçak kurşunlarla toprağa veren vatandaşlarımız yaşananları Haber7'ye anlattı. Beraber köprüye gittiği oğlu Çetin Can şehit edilen baba Mustafa Can ve Çengelköy'de ağabeyi Gökhan Esen şehit, kendisi ise gazi olan Volkan Esen 15 Temmuz gecesi yaşadıkları dehşeti tüm detaylarıyla anlattı.

ŞEHADET NAMAZI KILIP EVDEN ÇIKTI

15 Temmuz gecesi köprüde darbeci alçaklar tarafından vurularak şehit olan Çetin Can'ın babası Mustafa Can, oğlunun evden çıkmadan önce şehadet namazı kıldığını söyledi. Darbe girişimi olduğunu televizyondan öğrendiklerini belirten baba Mustafa Can, oğlunun haberleri görünce eşine 'bu ülkemize büyük bir ihanettir, tuzaktır' diyerek "benim dışarı çıkmam gerekiyor" dediğini söyledi. Oğlu Çetin Can'ın evden çıkmadan önce sakallarını düzelttiğini ve tırnaklarını kestiğini belirten baba, son olarak şehadet namazı kılarak evden ayrıldığını söyleyerek sonrasında yaşananları şu şekilde anlattı;

Ben dedim ki 'oğlum sokakta ölüm var' o da 'benim çıkmam gerekiyor, ne olursa olsun' baba deyince o zaman 'bende seninle geleceğim' dedim. 'Tamam baba' dedi ve beraber çıktık. Çıkarken bana 'baba biz bu gece için varız' dedi. Önce Kısıklı'ya gittik baktık orası temiz. Köprü çok kötü dediler ve köprüye gittik. Orada askerler sürekli üzerimize ateş etti. Biz Çetin'le beraber dururken, Çetin 'Ben vuruldum' dedi ve düştü. Hemen 'oğlum Kelime-i Şehadet getir' dedim. Çetin de getirdi. O arada bizi hastaneye kaldırdılar. Hastanede oğlumun şehadet haberini aldım. 

ŞEHİDİMİZİN ADININ YAŞATILMASINDAN MUTLULUK DUYUYORUM

Şehit babası olarak darbe girişiminin 7. yıl dönümünde hislerini aktaran baba Mustafa Can, "Ben bir şehit babası olarak bugün şehidimizin adının yaşatılmasından mutluluk duyuyorum. Mahalledeki camimize şehidimizin adı verildi. Bunlar bize güç katıyor. Halkımızın, devletimizin el ele olması bizim acımızı bir nebze dindiriyor." ifadelerini kullandı. 

KENDİSİ GAZİ AĞABEYİ ŞEHİT OLDU

15 Temmuz gecesinin bir başka canlı şahidi ise ağabeyi şehit, kendisi ise gazi olan Volkan Esen oldu. O gece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte darbe girişimini öğrendiklerini söyleyen Volkan Esen, haberin ardından ağabeyiyle birlikte Çengelköy'deki askeri lisenin oraya gittiklerini belirtti. Darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu kendisinin işaret parmağı ve bacağından vurulduğunu aktaran Volkan Esen, ağabeyi Gökhan Esen'in vurulmasını "Beni hastaneye kaldırdılar hemen o sırada Gökhan ağabeyim de vurulmuş. Benden 5-10 dakika sonra ağabeyimi hastaneye getirdiler. O da göğsünden vurulmuş. Kurşun göğsüne girmiş çıkmış aniden epilepsi krizi geçirince de şehit oldu." sözleriyle anlattı. 

Bugün aradan 7 yıl geçmesine rağmen hala aynı acıyı hissettiklerini söyleyen 15 Temmuz Gazisi Volkan Esen, "Allah bir daha öyle bir gece yaşatmasın ülkemize. Çok kötü bir geceydi. O gece aklımıza geldikçe hala yaralarımız sızlıyor. Bir şekilde hatırlatıyor." şeklinde sözlerini sonlandırdı. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 25
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    idam cezası istiyoruz
    Cevapla
  • Börteçine 9 ay önce Şikayet Et
    Allah aşkına bizden başka vatan haini besleyen ülke varmı bunlar için hemen idam cezası gelmeli biz bu vatanı yolda bulmadık. Hainler için yaşasın cehennem. TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMER VE MİNETLE ANIYORUM. RUHLARINA FATİHA
    Cevapla
  • Kızılelma 9 ay önce Şikayet Et
    Aziz Milletimizin Kahramanları bitmez.
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    Allah bütün şehitlerimizin şehadetini kabul etsin mekanları cennet olsun..
    Cevapla
  • ofli 9 ay önce Şikayet Et
    İdam cezası alması lazım vatan hainlerinin. Ben anlamadığım. Bu ülkenin tertemiz evladları, her darbeden sonra yargısız idam edilirken. Vatan hainlerini neden adil yargılama ile idam edemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!