ABB'yi resmen batırdı! Mansur Yavaş'tan personele borç yoksa zam yok mesajı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni borç batağına sokan CHP'li Mansur Yavaş, belediye personeline SMS atarak EGO'nun zarar ettiğini bu nedenle çalışanlara yapılacak maaş zammının borçlanma yetkisine bağlı olduğunu söyledi.

ABB'yi resmen batırdı! Mansur Yavaş'tan personele borç yoksa zam yok mesajı
ABB'yi resmen batırdı! Mansur Yavaş'tan personele borç yoksa zam yok mesajı
GİRİŞ 14.07.2023 20:24 GÜNCELLEME 14.07.2023 20:25
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının hizmet yerine, borç ve bahane ürettiği belediyeler arasına ABB de girdi Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni, 25 yıllık AK Parti yönetiminden 3 milyar 250 milyon liralık borçla devralan ve belediyeyi 4 yılda 11 milyar liralık borç batağına sürükleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye personeline zam zam zamanı gelince yine bahanelere koştu.

PERONELE ZAM MESAJI

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, belediye personeline kısa mesaj göndererek toplu taşıma kurumu EGO'nun yıllık 300 milyon zarar ettiğini, bu zarar nedeniyle çalışan ücretlerine yapılacak zam için ABB Meclisi'nden borçlanma yetkisi talep ettiğini ve zam yapılıp yapılamayacağının bu borçlanma yetkisinin verilmesine göre şekilleneceğini söyledi. 

CHP'li Yavaş belediye çalışanlarına attığı SMS'de şu ifadelere yer verdi;

EGO'nun aylık zararı 300 milyon TL'ye yaklaşmıştır. ASKİ tarihinde ilk kez Meclis'te -5 MİLYAR TL bütçe yapılmıştır. Metro kesintileri artırılmış, AYKOME ve hafriyat tarifeleri Meclis çoğunluğu tarafından düşük tutulmuştur. Hal böyle iken, rutin İşlerin devamı ve zorunlu olmamasına rağmen kötü ekonomik koşullarda yanınızda olmak adına yaptığımız maaş artışı çalışması diğer projelerimizi de etkileyecektir. Bu yüzden kredi çekmek zorunlu olmuştur.

Teklif bugün ABB Meclisinde görüşülecektir. Kredi teklifinin kabulü ya da reddi maaş artış oranlarını etkileyecektir. Kredi teklifinin kabul durumuna göre maaş artış bilgilerinizi en kısa sürede sizlerle paylaşacağız. Saygılarımla."


AK PARTİ 'RED' OYU KULLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Mansur Yavaş'ın yeni borçlanma talebine  tepki gösteren AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan,“Ortağı olduğunuz partilerin ilçe teşkilatlarına yaranmak için belediye bünyesine 18 bin 500 personel aldınız. Ayağınızı niye yorganınıza göre uzatmadınız. ABB’yi yandaş çiftliğine çevirdiniz. 25 yıl boyunca AK Partili isimler tarafından yönetilen ABB’yi toplamda 3 milyar 250 milyon borçla devir aldınız. 2019 yılında başkanlık koltuğuna oturduğunuzda ilk 100 günde 136 milyon bütçe fazlası verdik diyerek algıyı başlattınız. Yayınladığınız 100 gün kitapçığında ASKİ’nin toplam borcu 482 milyon, EGO’nun toplam borcu ise 3 milyar olarak görünüyor. Hani Allah’ın verdiği nimetten para kazanılmaz diyordunuz. Hani belediyenin kaynakları doğru kullanıldığı takdirde hiçbir sıkıntı çekmeyeceğinizi söylüyordunuz” dedi. 

Yıl sonuna kadar devletten belediyeye en az 20 milyar TL daha kaynak geleceğini hatırlatan Özcan, “Bu kaynakla memur maaşlarını rahatlıkla ödeyebilirsiniz. Belediyeyi daha fazla borç batağına sokmanıza müsaade etmiyoruz. Bizden talep ettiğiniz borçlanma yetkisine AK Parti Grubu ret oyu verecek” dedi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 53
  • 65aaa 9 ay önce Şikayet Et
    Laf etmeden önce kendine bakmalı ama nerde o insanlar!
    Cevapla
  • KARADERELİ 9 ay önce Şikayet Et
    Personel maaşını ödemek için borçlanan adam hizmet için demek hiç kaynak ayırmamaış. Bu adamlar ülke yönetmeye kalkmıştı, bu milleti Allah korudu.
    Cevapla
  • Abdullah 9 ay önce Şikayet Et
    Aslında tüm belediye kadrolarını yarı yarıya azaltıp, borçları bitene kadar hazine yardımını yarıya düşürceksin.Bune ya adama bak sen harca ben ödüyeyim.belediyenin zarar etmesi imkansız gibi birşey.en büyük problem gereksiz personel
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 9 ay önce Şikayet Et
    Belediyeyi yönetemeyenler ülkeyi yöneteceklerdi. GEL GEEEEEL LİYAKATA GEL
    Cevapla
  • winzer 9 ay önce Şikayet Et
    her sey cok güzel oldu...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı