Açığa alınan kaymakam gözaltına alındı! Valilikten açıklama!

Eski Yüreğir Kaymakamı M.K, dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. Adana Valiliği, gözaltına alınan eski Yüreğir Kaymakamı ile ilgili açıklama yaptı.

GİRİŞ 15.07.2023 18:10 GÜNCELLEME 16.07.2023 10:05
Bu Habere 122 Yorum Yapılmış

Adana Valiliği, gözaltına alınan eski Yüreğir Kaymakamı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, bahsi geçen para alımlarının, kişisel ilişkilerinden kaynaklanan durumlar olduğu, deprem parası olmadığı belirtildi.

Eski Yüreğir Kaymakamı M.K. hakkında dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma açıldı.

Bakanlık, olayı soruşturmak için müfettiş görevlendirdi. Kaymakam, müfettiş raporlarıyla açığa alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri M.K'yi gözaltına aldı.

M.K'nin emniyetteki işlemleri sürüyor.

DEPREM YARDIMIYLA İLGİSİNİN OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında M.K'nin depremzedeler için toplanan yardım paralarını zimmetine geçirdiğine ilişkin haberlerin yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Eski Yüreğir Kaymakamı M.K'nin bazı iş insanlarından şahsi ihtiyaç ve sıkıntıları bahanesiyle borç para aldığı ve bu paraları iade etmediğine dair şikayetler üzerine konunun idari yönden incelenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. Görevli mülkiye müfettişi tarafından adı geçen kaymakam görevinden uzaklaştırılmış olup hemen adli tahkikat başlatılmıştır. Başlatılan tahkikat doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla adı geçen eski Yüreğir Kaymakamı M.K, 13 Temmuz 2023'te gözaltına alınmıştır. Tahkikata konu dolandırıcılık şikayetlerinde bahsi geçen para alımlarının kişisel ilişkilerinden kaynaklı durumlar olduğu, depremzedeler için toplanan deprem yardımları veya herhangi bir kamu kaynağıyla ilgisi bulunmadığı anlaşılmıştır."

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 122
  • Kartal 9 ay önce Şikayet Et
    Balık baştan kokarmış
    Cevapla
  • Ecdad 9 ay önce Şikayet Et
    borç alıp vermemek bizde normalleşmis bir kültür oldu....hele hele birde gurbetçi isen verdiğin borcu aynı gün unut. su iç Allaha havale et. yorum atanların en azı 80% böyle olduğuna inanıyorum ama ispat edemem:)
    Cevapla
  • Evet 9 ay önce Şikayet Et
    normal bir vatandaşın başına gelse hiç konuşulmaz bile, borç almış vermemiş işte, o kadar büyütmeye gerek yok. oda bir insan neticede, ha suçmu suç o ayrı.
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Kurumlar denetlenmeli gelen paralar kontrol edilmeli belediyelere dikkat çok hırsızlık rüşvet dönüyor üstlerine gidilmeli
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Allah inancı olanlar kesin yapmaz demi siz anlıyorsunuz bu işleri ,bence kaymakam alımlarında inanç testine tabi tutulması lazım iman ölçer aleti ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı