Darbe gecesi CNN Türk'ü böyle kurtardı! Nedim Şener yaşadıklarını Haber7'ye anlattı

Darbe girişimi gecesi askerlerin bastığı CNN Türk'ün kapılarını vatandaşlara açarak işgali önleyen Gazeteci Nedim Şener, 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıl dönümünde yaşadıklarını Haber7'ye anlattı.

GİRİŞ 15.07.2023 17:47 GÜNCELLEME 16.07.2023 10:40
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki alçak darbe girişiminin üzerinden bugün tam yıl geçti. O gece vatana sahip çıkmak isteyen 251 kişi şehit olurken 1491 gazi verildi. 15 Temmuz'un en büyük şahitlerinden biri de şüphesiz yıllardır FETÖ ile mücadelede ön saflarda yer alan ve darbe girişimi sırasına CNN Türk yayınını durdurmak için Bağcılar'daki Doğan TV Center'a baskın yapan askerlerle arbede yaşayan gazeteci-yazar Nedim Şener oldu.

ÖNCE KÖPRÜNÜN KAPATILDIĞI BİLGİSİ GELDİ

Şener, 15 Temmuz gecesi neler yaşadığını Haber7'ye anlattı. 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin belli olduğu saatlerde evinde olduğunu ve FETÖ’yü en iyi anlatan iddianamelerden biri olan 600 sayfalık iddianameyi okuduğunu söyleyen Şener, "Elimde telefon neler olduğunu anlamaya çalışıyordum ama gözüm televizyonda ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. İlk önce terör örgütü DEAŞ'ın terör saldırısı nedeniyle Anadolu ve Avrupa’yı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsünün kapatıldığına dair bilgiler gelmeye başladı. O sırada televizyon kanallarında henüz darbe girişimiyle ilgili net bilgiler yoktu." dedi. 

DARBECİLER BUNU HESAPLAYAMADI

Sosyal medyada 'sıkıyönetim ilan edildi' iddialarının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki kaynaklarıyla iletişime geçen Şener, dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasının ardından FETÖ'nün darbe girişiminin netleştiğini ve halkın sokağa çıkmaya başladığını söyledi. Darbecilerin belki de hiç hesaplayamadığı şeyin halkın sokağa çıkmasının olduğunun altını çizen Şener, "Ben de tabii bir an önce çıkmak istiyordum. Dışarıda olan ailemin gelmesi biraz gecikti yolların durumundan dolayı. Gece yarısını bulmuştu ve beni en çok mutlu eden şey, halk, Anadolu kentlerinde meydanları doldurmuştu." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN CANLI YAYINA BAĞLANMASI DARBECİLERİN KAYBEDEĞİNİN İŞARETİYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 00.24'te CNN Türk'te Hande Fırat'a görüntülü bağlanmasının ve halkı direnmeye çağırmasının darbecilerin amaçlarına ulaşamayacağının işareti olduğunu belirterek sonrasında yaşananları şu şekilde aktardı;

FETÖ’cü hainlerin vazgeçmeye niyeti yoktu. FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasındaki hedefleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokaklara çıkın" çağrısını yayınlayan CNN Türk televizyonu da vardı. O sırada darbeciler Boğaziçi Köprüsü'nde direnen halka ateş etmeye başlamıştı. 
Ardından CNN Türk'e baskın yapılacağı duyuldu. 

Şener, kendi çalıştığı kuruma baskın yapılacağı haberi duymasının ardından hemen kendi aracıyla CNN Türk binasına geçtiğini ve yolda ilerlerken darbecilerin tanklarının ezdiği araçlarla karşılaştığını söyledi. 

DARBECİLERLE KÜFÜRLEŞTİ

CNN Türk binasına geldiğinde vatandaşların orada toplanmış olduğunu gören Şener, askerlerin terör saldırısı nedeniyle binaya girdiklerini söylediğini kendisinin de darbeci askerlere yanlış yaptıklarını söylediğini belirtti. Ardından binayı basan darbeci askerlerle sözlü ve fiziki arbede yaşayan Şener, şu ifadeleri kullandı;

Hem küfürleşme hem de fiziken de bir karşılaşmamız oldu. Bir çete, bir terör örgütünün bu işgali yapıyordu ve buna nasıl direnmek gerekiyorsa öyle direnmek gerekiyordu. Bu benim bireysel olarak aldığım bir karardı. Fakat onlar silah doğrultmuşlardı bana. Yanımdaki arkadaşlar beni yatıştırmaya, susturmaya ya da asansöre bindirip kendilerince korumaya çalışıyorlardı. Ama tabii artık o bireysel korunmanın hiçbir anlamı olmadığını görüyorsunuz. Çünkü halk zaten kendini sokağa atmıştı. Yüzlerce insan şehit oluyordu. 

KAPILARI AÇARAK HALKIN İÇERİ GİRMESİNİ SAĞLADI

O andan itibaren binanın işgalini durdurabilecek tek gücün ben halk olduğunu düşündüğünü ifade eden Şener, "Ben içeri girdikten sonra kilitlenmiş olan kapıya gittim tekrar, kendim açtım ve halk içeri girdi. Halk, televizyon binasının katlarına çıkmaya başlayınca, darbeciler çok uzun sürmeden teslim oldu. Darbeci yüzbaşıya, bana silah çektikleri zaman 'Bu yaptığınızdan utanacaksınız. Çocuklarınıza ne anlatacaksınız? Evimize girdiniz, çıkın buradan.' demiştim. Bana karşılık vermemişti." dedi. 

Binadaki erlerin kendilerine sürekli olarak kandırıldıklarını söylediğini anlatan Şener, erlere orada farklı muamele yapıldığının canlı şahidi olduğunu söyledi. Daha sonra CNNTÜRK baskınıyla ilgili olarak açılan davada “tanık” olarak ifade verdiğini söyleyen Şener mahkemede yaşananları şu sözlerle anlattı;

Askerler savunmalarında her ne kadar 'Biz darbe için değil, terör saldırısı için oraya gittik, güvenlik almak amacıyla gittik.' dese de bir televizyon yayınının kesilmesi, içeride hiçbir terörist yokken sadece televizyoncuların, yayıncıların o kanaldan dışarıya çıkarılması, hele hele bu girişimin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa çağırdığı yayını gerçekleştiren kanala yapılmış olması, açık bir suç ve darbe girişiminin çok açık bir belgesidir.

CNN Türk’ü basan darbeci askerler diğerleri gibi yargılama sonunda cezalandırıldı, demokrasi darbecilerin elinden kurtuldu.

Nedim Şener, 15 Temmuz alçak darbe girişiminin 7. yılındaki hislerini ise şu sözlerle aktardı;

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbesine karşı Türk milletinin direnişi, bir yüreğin çelik tank paletinden daha sert, 15 yaşında daha askerlik çağına gelmemiş bir çocuğun general  rütbesi taşıyan teröristlerden daha vatansever, 75 yaşındaki bir kadının, elinde silahı ölüm saçan üniformalı teröristlerden daha cesur olduğunu tüm dünyaya gösterdi.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 22
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Nedim Şener adam gibi adam..Helal olsun kendisine..Fetöcü'lerin hakkından geliyor.Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    idam,idam,idam bu kansizlari yaşatmamak gerek.!!!!!
    Cevapla
  • Mustafa Akın 9 ay önce Şikayet Et
    La dur daha Avrupa birliğine üye olacaz. Orada idam yasak.
    Cevapla
  • milli adam 9 ay önce Şikayet Et
    tabii yetkililerimiz daha iyi bilir ama bana göre bu adam mrclisteki bir çok vekilden daha fazla lâyık oraya
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Nedim Şener sol görüşlü bir kişi olmasına rağmen bütün yüreğiyle tam bir Vatansever'dir. Vatanı seviyorum diyen binlerce sahtekardan daha mert birisidir. Fetö ve diğer terör örgütlerinin bir numaralı hedefidir
    Cevapla
  • realist 9 ay önce Şikayet Et
    Kahraman nedim adama çok çektirmiş fetö
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!