Thodex'in kurucusu Özer hakkında yeni karar!

Kripto para borsası Thodex'in kurucu Faruk Fatih Özer'i "kaçakçılık" suçundan yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapisle cezalandıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

GİRİŞ 16.07.2023 15:00 GÜNCELLEME 16.07.2023 15:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Faruk Fatih Özer, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada sanık avukatı da hazır bulundu.

Son sözü sorulan sanık Özer, suç tarihinde şirket yetkilisinin kendisi olmadığını ve şirketine kayyım atandığını belirterek, yönetim kendisinde olmadığı için istese de defterleri ibraz edemeyeceğini savundu.

Beraat talebinde bulunan Özer, herhangi bir ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istedi.

KARAR

Kararını açıklayan mahkeme, sanığa Vergi Usul Kanunu'nun "kaçakçılık" suçunu düzenleyen maddesi uyarınca önce 18 ay hapis cezası verdi.

Takdiri indirim maddelerini uygulayarak Özer'e 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2017 yılına ait hesapların incelenmesi esnasında tebligata rağmen inceleme dönemine ilişkin defter ve belgeleri yasal süresi içerisinde ibraz etmeyen sanık Faruk Fatih Özer'in Vergi Usul Kanunu'nun "kaçakçılık" suçunu düzenleyen maddesi uyarınca 18 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Dolandırıcıları asacaksın
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Şu failin dolandırıcı olduğu alnında yazmıyorsa da tüm kayıtlarda yazıyor. Müebbetten hafif ceza, bence kamuoyu vicdanını rahatlatmaz. Bu ceza bu kafada olanların adeta suça teşvik değil de nedir? Bir başka ülkede olsa, hüceden çıkamaz ömür boyu.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    ayip denen bisey yok mu gercekten
    Cevapla
  • Sezer 9 ay önce Şikayet Et
    Servet vergisi gelmeli acilen bunu herkese duyurun zekatini vermeyen zengin dolu memleket
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Komik ceza.Deveyi hamuduyla yiyenler demek ki böyle. Başkalarına da kapı açıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki