Bakan Yumaklı açıkladı! Hatay'daki yangın kontrol altında: 1 kişi tutuklandı

Hatay'ın Belen ilçesinde dün saat 14.00 sıralarında çıkan ve 120 hektarlık alanı etkileyen orman yangını, ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu büyük oranda kontrol altına alındı.

Bakan Yumaklı açıkladı! Hatay'daki yangın kontrol altında: 1 kişi tutuklandı
Bakan Yumaklı açıkladı! Hatay'daki yangın kontrol altında: 1 kişi tutuklandı
GİRİŞ 17.07.2023 20:50 GÜNCELLEME 17.07.2023 20:50
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Havadan ve karadan yaklaşık 450 personelin katıldığı müdahalede söndürme çalışmaları hızla devam ediyor.

'HATAY'DAKİ YANGIN BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI'

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay Belen'deki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı konuşmasında, "Hatay Belen'deki yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Hali hazırda sadece şu anda buranın devam ettiğini söylemek isterdim ancak bugün de maalesef 6 yeni yangın meydana geldi. Bunlar Adana Karaisalı, Mersin Mezitli, Çanakkale Ayvacık, Muğla Datça, Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı. Bunlardan ilk saydığım Adana Karaisalı, Mersin Mezitli, Çanakkale Ayvacık ve Muğla Datça her zaman olduğu gibi çok hızlı bir müdahaleyle hamdolsun kontrol altına alındı. Şu anda Tekirdağ Malkara ve Balıkesir Sındırgı da devam ediyor." dedi.

Çanakkale'de yangından 8 köyümüz etkilendi" - Son Dakika Haberleri

1 KİŞİ TUTUKLANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da yangınla ilgili gözaltına alınan 2 kişiden 1'inin tutuklandığını açıkladı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Garip kimsesiz 9 ay önce Şikayet Et
    Bu orman yakanını suçu sabitlenince cezası o ağaçlar gibi onları da siz yakın
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 9 ay önce Şikayet Et
    Cezasi jandarma eşliğinde yanan ağaçların ikikatını diktirip sonra yargılayıp hapis cezası vereceksin ve veya daha kisa kisa bir tenhada itlaf edeceksin
    Cevapla
  • dogru yol 9 ay önce Şikayet Et
    cezalar neden az bugune kadar yakanlarin yanina kaldi kin ne ceza aldi yakanlarin asilmasi lazim okadar canlilar yandi cezalari olum olum olmali
    Cevapla
  • Ayarcı 9 ay önce Şikayet Et
    Ormanları yakanlar İDAM EDİLMELİDİR...
    Cevapla
  • Cem 9 ay önce Şikayet Et
    Orman yangınları konusunda çok zayıf ve aciz davranılıyor! Şiddetli cezalar gündeme getirilmeli.Her sene aynı hikayeler..Ciğeri beş para etmez aşağılık mahlukların ,kendileri gibi aşağılık hareketleri ormanlarımızın kaderi olmamalıdır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu! Gri listeden çıkış için son adım