Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için istenen ceza açıklandı

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi.

GİRİŞ 18.07.2023 12:09 GÜNCELLEME 18.07.2023 13:30
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, dolandırıcılık yapıldığı gerekçesiyle açılan 7'si tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

Savcılık, Özer'in 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini talep etti.

FARUK FATİH ÖZER 23 NİSAN'DA TUTUKLANMIŞTI

Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanmıştı.

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesinin iade kararının ardından 20 Nisan'da ülkeye getirilen Özer'in, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri 3 gün sürmüştü.

İşlemlerinin ardından 23 Nisan'da Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen sanık, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, kripto paranın ne olduğu, Bitcoin'in yasal statüsü, kripto borsalarında nasıl işlem yapıldığı ve borsalar arasındaki farklılıklar anlatılıyor.

Thodex isimli şirketin 400 bin lira sermayeyle Faruk Fatih Özer tarafından kurulduğu aktarılan iddianamede yer alan MASAK raporuna göre, Thodex platformunun müştekileri iş ve işlemleri nedeniyle hileli davranışlarla aldattığı kaydediliyor.

MASAK raporunda sanık Faruk Fatih Özer'in hakimiyeti altındaki 3 ayrı hesaptan 253 milyon 714 bin 909 lira karşılığı kripto varlık transfer edildiği vurgulanarak, bu transferlerin önemli bir kısmının sanıklar Cem Uzunoğlu, Faruk Fatih Özer ve Zuhal Özer'in ticari merkezi Malta'da bulunan Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcısı nezdinde yer alan kripto varlık cüzdanlarına transfer edildiği belirtiliyor.

İddianamede bu suçlar sebebiyle 356 milyon liralık zarar oluştuğuna dikkat çekildi.

Faruk Fatih Özer hakkında Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı ve Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama" suçlarından toplamda 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını istedi

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • mıko baba.. 9 ay önce Şikayet Et
    40462 yılll , yok yok 50.000 den aşşğı gurtarmazz.
    Cevapla
  • frdun 9 ay önce Şikayet Et
    Bizim türümüz kaç yıl yaşıyordu, bu tür insanların cezası idam olmalı.. Bunlar keyfini sürsün diye vergi vermiyoruz..
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    adam zaten bu cezalarla cezaevinde ölecek, ölünce de cezaevine defnedin 12 bin 142 yıl sonra mezarını cezavinden çıkarın olsun bitsin, böyle bir saçmalık var mı kardeşim idam şart
    Cevapla
  • Şanlıurfa spor lu 9 ay önce Şikayet Et
    Bunda para Çok salıverirler af felan çıkar dimiya
    Cevapla
  • Misafircilik 9 ay önce Şikayet Et
    Yaw şuna kısadanHapis ölümü söyleyin...nedir yaa 40binkusur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...