MEB ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ortak protokol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Temmuz 2023 tarihinde Malatya’da Afet Bölgesi Eğitim Destek Programı İş Birliği Protokolü imzalanacak.

MEB ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ortak protokol
MEB ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ortak protokol
GİRİŞ 18.07.2023 18:39 GÜNCELLEME 18.07.2023 18:39

İmzalanacak protokol ile afetten etkilenen 11 ildeki bireylere yönelik psikososyal destek, görsel sanatlar, spor, müzik ve bilişim alanlarında eğitim destek programları uygulanacak.

ÖĞRENCİLERİN VE VELİLERİN KAPASİTELERİNİ FARK EDEREK GÜÇLENMELERİ HEDEFLENİYOR

İkili iş birliği protokolü ile afetten kaynaklı oluşabilecek sorun alanlarındaki olumsuz etkilerin ortadan kaldırılarak aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin geliştirilmesi, öğrencilerin ve velilerin kendi kapasitelerini fark ederek daha da güçlendirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Muhafazakar Kesimin Çocuklarına Sıklıkla Koyduğu İsimler - Ekşi Şeyler

Söz konusu protokol ile sadece çocuklar için değil aynı zamanda yetişkinler, engelli ve yaşlılar için de faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanların oluşturulması amaçlanıyor.

DEPREMİN ETKİLERİNİ AZALTMAK ANA HEDEF

Ayrıca depremin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla yetişkinlerin Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen hobi kursları, kültürel aktivitelere ve meslek eğitim kurslarına katılımı için her ilin yapısına göre hobi ve meslek edindirme kurslarının açılması hedefleniyor.

İkili İşbirliği Protokolü, 20 Temmuz 2023 Perşembe günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Malatya’da imzalanacak.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
Ambalaj üzerine tavsiye fiyat uygulaması kapıda!