MSB'den bedelli askerlik ücreti açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu yineledi. Yapılan açıklamada, "17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." denildi.

GİRİŞ 20.07.2023 12:14 GÜNCELLEME 20.07.2023 12:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından bedelli askerlik fiyatına ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, bedelli askerlik ücretinin 122 bin 351 lira olduğunu yinelendi.

Bakanlık kaynaklarından yapılan açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Personel ve askerî öğrenci alımları diğer kamu kurumları ile koordineli olarak yasalar ve ilgili mevzuata uygun, idari ve adli denetime açık, şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde gerçekleştirilmekte; bu yıl için planlanan alım/temin faaliyetleri devam etmektedir.

Bedelli askerlik ücreti belli olduBedelli askerlik ücreti belli oldu

Bu kapsamda; 2023 yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okullarına askerî öğrenci temin faaliyetleri 4 Ağustos’a kadar Kara Harp Okulu yerleşkesinde devam edecektir.

Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur. 17 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır.

Sonuç olarak gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan kahraman ordumuz;

  - Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak,

- Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde,

- Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde,

- Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda,

- Tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde,

- Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi başarıyla yerine getirecek, dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasındaki yerini tahkim edecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir."

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • haci baba 9 ay önce Şikayet Et
    parası olan herşeyi konuşabilir.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 9 ay önce Şikayet Et
    dolara endekslenmeli ve gelire göre belirlenmeli minimum 20 bin dolar olmalı mesela
    Cevapla
  • Ali Baba 9 ay önce Şikayet Et
    Ben bedelli askerliğe karşıyım herkes altı ay askerlik yapsın...Her Türk asker doğar sözünü dünyaya harkirsin...Abilerimiz 30 ay askerlik yaptida 6 ay askerlik mi zor geliyor.. Eğer işten yana sıkıntı olursa ikiser ay aralıklı üç dönemde terhis getirilebilir...
    Cevapla
  • TAHA 9 ay önce Şikayet Et
    6 ay askerlik olan memlekette bedelli askerlik yapmak orta ve alt tabaka insanlar için pek de cazip değil zaten.. Bu pararı bir kaç ay için harçlık olarak kullananlara cazip.. Askerlik süresi tekrar 12 ay a çıkarılmalı ki bedelli cazip olsun..
    Cevapla
  • Azizim 9 ay önce Şikayet Et
    O kadar para verip 28 gün askere gitmek hiç mantıklı değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar