Bakanlık duyurdu! FETÖ'nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul imamı yakalandı

İçişleri Bakanlığı, FETÖ/PDY terör örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul bölge imamı M.G'nin Ataşehir'de yakalandığını açıkladı.

GİRİŞ 20.07.2023 21:25 GÜNCELLEME 31.07.2023 10:01
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul bölge imamının yakalandığını açıkladı.

FETÖ/PDY'NİN İSTANBUL İMAMI ATAŞEHİR'DE YAKALANDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G. adlı şahıs Ataşehir ilçesinde adresine düzenlenen operasyonla yakalandı.

Bakanlık duyurdu! FETÖ'nün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul imamı yakalandı

6 YILDIR FİRARİ DURUMDA OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Şahsın; 6 yıldır firari durumda olduğu, yakalanmamak için farklı şahıslar adına kayıtlı ikametlerde saklandığı, hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/492 sayılı kararına istinaden SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA suçundan YAKALAMA kararı bulunduğu ve örgüt içerisinde Orhan (K) ismini kullandığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

KPSS SORULARININ ÇALINMASINDA ŞÜPHELİLERİN ARASINDA OLDUĞU İFADE EDİLDİ

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne müzahir Bank Asya’da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlenen M.G. isimli şahsın, KHK ile kapatılan FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne müzahir eğitim kurumlarında çalıştığı ve 2010 yılında Türkiye genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalınması ve yaşanan usulsüzlükler ile ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında olduğu belirlendi.

FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün sözde Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ve firari sözde Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı Namık K., Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanmak suretiyle 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu belirlendi.

Adli işlemleri tamamlanan M.G. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 99
  • Leylek 9 ay önce Şikayet Et
    Yemin olsun bunların hepsi birbirine benziyo suratlarında meymenet kalmamış . tek çözüm idam yoksa bunlar yine Türkiyenin başına problem olacak Allah bunlara fırsat vermesin amin
    Cevapla
  • malkoçoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    İran bazen doğru yapıyor hemen bir vinç kuruluyor orda adamlar böyle alçakların icabına bakıyor idam istiyoruz Vatanın Bekası için şart.
    Cevapla
  • malkoçoğlu 9 ay önce Şikayet Et
    Bu hain alçaklara yaşam hakkı verilmemeli Vatana ihanetten bahsediyoruz şaka değil.Tarih boyunca Vatana ihanetin cezası bellidir.Ömer Halisdemirimin 251 şehidimizin onca gazimizin günahı neydi.Vatana ihanetin cezası bellidir acırsak gün gelir acınacak hale geliriz.Hem aynı alçaklığı bidaha yapmıyacaklarının garantisini kim verebilir.Eğer mücadele yapılcaksa gözyaşına bakılmaksızın
    Cevapla
  • ihtiyar 9 ay önce Şikayet Et
    beslemeye gerek yok kirin kalemi
    Cevapla
  • vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    yakala besle bu vatan hainlerini..İDAM ŞART KARDEŞİM..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı