İsveç'te bir Kur'an-ı Kerim skandalı daha! Türkiye devreye girdi! Karar çıkarıldı

Türkiye'den, Irak'ın İsveç Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi. Öte yandan 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

GİRİŞ 21.07.2023 00:09 GÜNCELLEME 21.07.2023 09:25
Bu Habere 218 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: Dışişleri Bakanlığı, bugün Irak''ın Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına ilişkin çok sert açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi.

Öte yandan İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılarla ilgili başta Rasmus Paludan ve Salvan Momika olmak üzere 8 kişi hakkında Türkiye tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

"AŞAĞILIK SALDIRIYI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE LANETLİYORUZ"

Açıklamanın tamamında şu ifadelere yer verildi:

Irak’ın Stokholm Büyükelçiliği önünde bugün (20 Temmuz) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Stokholm’de 28 Haziran 2023 tarihinde bir Caminin önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan aşağılık saldırının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştı.

İsveç’ten, BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi’ndeki yükümlülükleri başta olmak üzere uluslararası sorumlulukları çerçevesinde, İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik bu nefret suçunun önlenmesi için artık caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz.

Türkiye, bu tür saldırıların yaşandığı ülkelerle, İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık alanlarında beraber çalışmaya hazırdır.

İsveç'ten bir Kur'an-ı Kerim skandalı daha! Türkiye'den çok sert açıklama

BM'DEN DE KINAMA GELDİ

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik hakaretle ilgili, "Çok açık bir şekilde kutsal kitaplara ve mekanlara saygısızlığın kabul edilemez olduğunu ifade ettik" açıklamasında bulundu.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM YAKILMASIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İsveç'te Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik yapılan alçakça saldırıyı lanetliyorum" ifadesini kullanarak, özgürlük ve demokrasi kılıfı altında bu saldırılara müsaade edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca İsveç'te Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarıyla dini değerlere yönelik aşağılayıcı eylemleri sebebiyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan soruşturmalar başlatılmış olup, Rasmus Paludan, Salvan Momika ve diğer 8 şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenmiştir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca güvenlik birimlerine ve siber suçlarla mücadele birimlerine talimat verilmiş olup; şüphelilerin açık kimlik bilgileri ile suç delillerinin tespiti, Rasmus Paludan ve Salvan Momika ile benzer eylemleri olan tüm diğer kişilerin tespiti hususlarında soruşturmalar geniş ve kapsamlı olarak yürütülmektedir."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 218
  • Kurrai kibar 9 ay önce Şikayet Et
    Bu itler kendini ne zannediyor.... Bak izleyin görün Ebu leheb gibi elleri kuruyacak.....
    Cevapla
  • Drachen 1 9 ay önce Şikayet Et
    Biz bu olayı şahsi olarak algılıyoruz , tamam bu karaktersiz' lerin yaptıkları yenilir yutulur bir şey değil ama bizden başka kaç Müslüman Ülkesi bu olaya bu kadar sert tepki verdi . Kutsal kitabımız sadece bize mi kutsal ? Soruyorum Filistin'i Suriye ve Güney sudan'dan başka devlet olarak tanıyan kaç Müslüman ülkesi var. Bizden başka Filistin'e sahip çıkan koruyan Müslüman ülke var mı?
    Cevapla
  • Hadi oradan 9 ay önce Şikayet Et
    Onlar cehenneme giderken sadece siz mi günah işlediniz be diye de soracak mısın dingil? Senin o düz mantığını sevsinler. Yürü git şimdi, kaybol...
    Cevapla
  • yusuf 9 ay önce Şikayet Et
    güzel ama sadece bu kararı türkiye olarak almamız tetmez tüm müslüman ülkeler almalı.hatta hırıstiyan yada yahudilerde bu karara katılmalı.kutsal kitaplar ve mekanlar kutsal olmalı saldırılardan korunmalıdır.biz sizin oturup kendinizin yazdığı kitaba bile saygılıyız.ataist gavur insan olarak sana bile saygılıyız.
    Cevapla
  • AGA 9 ay önce Şikayet Et
    Söz konusu isveç nato üyesi olması değil. Türkiye'yi natodan tasfiye planı!!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç'in NATO üyeliğinin meclisten geçmeyeceğine inanıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk