TDK gelen tepkiler üzerine "Türkiyeli" kelimesini kaldırdı!

Türk Dil Kurumu (TDK), bugün yaptığı yazım düzenlemelerine ek olarak sözlüğe "Türkiyeli" kelimesini de eklemişti. Sosyal medyadan gelen tepkilerden sonra sözcük, sözlükten kaldırıldı.

TDK gelen tepkiler üzerine "Türkiyeli" kelimesini kaldırdı!
TDK gelen tepkiler üzerine "Türkiyeli" kelimesini kaldırdı!
GİRİŞ 20.07.2023 23:40 GÜNCELLEME 20.07.2023 23:40
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

TDK, "Türkiyeli" kelimesi için "Türkiye'de yaşayan halk ve bu halkın soyundan olan kimse." tanımını uygun gördü. Yeni kelime ve tanım, sosyal medyada tartışma yarattı. Hem sözcük hem de tanım, tepkilerin ardından kısa süre içinde kaldırıldı.

TDK konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Güncel Türkçe Sözlük Bilim ve Uygulama Kolu üyeleri ve uzmanları tarafından 2019 yılında güncelleme çalışmalarına başlanan Türkçe Sözlük mevcut hâliyle 2023 yılında kullanıma sunulmuştur. Hazırlık, güncelleme ve yayımlanma sürecinde mevcut yönetimin yer almadığı sözlükle ilgili basında ve sosyal medyada çıkan eleştiri ve öneriler dikkate alınmış ve gerekli incelemeler başlatılmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında en kısa zamanda Kurumumuz tarafından gerekli açıklamalar yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 152
  • O'sun! 9 ay önce Şikayet Et
    İki kişi varsayın. Biri sizin ırkınızdan ama yemediği halt yok. Dini gavurun dini, islamın, kanunların, ahlakın, vicdanın kabul etmediği her ne varsa işliyor. İçki, faiz, zina, hırsızlık, namus düşmanlığı vs. Diğeri de başka ırktan ama tüm erdemleri kendinde toplamış. Dindar, dürüst, güvenilir, harama el uzatmaz vs. Burada siz kendiniz hangisini kendinize yakın görürseniz ondansınız.
    Cevapla
  • Bora 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Türklerindir burada yasayan baska halklarda Türkiye yurtasıdır Almanyada yasaynlar Alman oldugu gibi komplex yapmasinlar burasi Türkiye
    Cevapla
  • O kadar.. 9 ay önce Şikayet Et
    Daha beter ırkçılığı ve ayrışmayı körüklemekten başka bir şey degil bu tartışma.
    Cevapla
  • Yusuf 9 ay önce Şikayet Et
    Asıl beter olan bu ülkenin kimliğini değiştirmek isteyenlerin bu yaptığı saçmalık. Almanya’da kimse ben Almanyalıyım demiyor. Irkçılıkmış. Asıl ırkçılık bu ülkenin çoğunluk nüfusu olan Türk milletinin kimliğini bu ülkeden silmek istemek. Türk milleti azınlık mı oldu hayırdır bu değişim şartı ne böyle ? Osmanlı zamanında bile yoktu bu. Tüm Avrupa bu ülkeyi Türk olarak biliyor.
    Cevapla
  • Rapsodi 9 ay önce Şikayet Et
    Bak bu işleri çıkartan bir cinlik peşindedir uyanık olalım.Elhamdülillah hepimiz Müslüman Türküz.Bu cenah vakti zamaninda cuma namazinda Allah katında tek gécerli din İslamdır'ı ayeti kerimesini ortadan kaldırmaya calıstı.
    Cevapla
  • Dibinibulan 9 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın neresine gidersen git Türk Türktür.Bu topraklar Türk topragıdır,Türkiye Türklerin yaşadiğı yer anlamına gelir ve bedeli Müslüman Türk kanıyla ödenmiştir.Ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
ABD'de Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası polislerden kız öğrenciye işkence!