Mardin'de kadrolu eşeklerin mesaisi 5 saate indirildi

Mardin'in dar ve merdivenli sokaklarında çöp toplamada kullanılan eşekler için yaz mesaisine geçildi. Fazla yük yüklenmeyen ve saat 11.00 ile 15.00 arasında dinlendirilen eşeklerin çalışma süresi 6 saatten 5 saate indirildi.

GİRİŞ 21.07.2023 07:52 GÜNCELLEME 21.07.2023 08:57
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Mardin'in merkezi ilçesi Artuklu'da, araçların giremediği sokaklarda çöpler, belediye bünyesinde kadrolu olarak çalıştırılan, sırtına kovalar bağlanan eşekler yardımıyla toplanıyor.

Belediye görevlileri, her sabah eşeklerin konakladığı Teker Mahallesi'ndeki "tavla" olarak tabir edilen alana gelerek gerekli hazırlıkları tamamlıyor.

SİT alanındaki 24 mahallede temizlik görevlileri nezaretinde çöp taşıyan 24 eşek günde ortalama altı saat mesai yapıyor.

Belediye tarafından bakımları düzenli yaptırılan eşekler, hizmet süreleri dolduğunda yaşamlarına belediye bünyesindeki barınakta devam ediyor.

EŞEKLERİN MESAİSİ 5 SAATE İNDİRİLDİ

Artuklu Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede'nin talimatıyla kavurucu sıcaklar nedeniyle eşekler için yaz mesaine geçildi.

Buna göre fazla yük yüklenmeyen ve saat 11.00 ile 15.00 arasında dinlendirilen eşeklerin çalışma süreleri 6 saatten 5 saate indirildi.

SİT alanının temizliğinden sorumlu Mehmet Turgay, 24 mahallede ikişer temizlik personeli ve 24 eşekle çöp toplandığını belirtti.

Artık çalışamayacak duruma geldiği belirlenen ve emekli edilen eşeklerin yaşamı boyunca tüm ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını kaydeden Turgay, şöyle devam etti:

"Merkepleri 5-6 yaşında alıyor, en fazla 6 yıl çalıştırıyoruz. Emekli olunca onlara burada bırakıyoruz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 54
  • 56 siirt 9 ay önce Şikayet Et
    Ulan eşekler bile kadrolu bir biz kadrolu olamadık be
    Cevapla
  • Alper 9 ay önce Şikayet Et
    Eşşeklerin bile kadrosu varbu memlekette fakat taşeron işçiler in kadrosu yok yani essekkadar bile değerleri yok bu memlekette!
    Cevapla
  • Aytekin ışık 9 ay önce Şikayet Et
    Benim eşşekten neyim eksik ki rahmetli babam bana hep eşşek oğlu eşşek derdi
    Cevapla
  • İnsalik 9 ay önce Şikayet Et
    Eşeklere kiyamayan insana acımıyor. Günlük 8 saatin üstünde çalışma ile ne kendine ne ailesine ayıracak zamank kalmıyor. Cumartesi günü yarım veya tam çalışma. Pazar günü dinlenme. Bir eşek kadar değeri yok
    Cevapla
  • Fazıl 9 ay önce Şikayet Et
    Kamu ve özel sektör farkının Eşek örneklemesi ile anlatımı. Kamuda olmayan Eşeklerin suçu ne?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi