Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Ayasofya Camii çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ibadete açılmasının 3. yıl dönümü dolayısıyla sabah namazında Ayasofya-i Kebir Camii'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

GİRİŞ 24.07.2023 04:32 GÜNCELLEME 24.07.2023 09:44
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Camii'nin ibadete açılmasının 3. yıl dönümü dolayısıyla sabah namazında vatandaşlarla buluştu. Sabah namazını kıldıran Erbaş, yapılan duaların ardından çıkışta vatandaşlarla sohbet etti.

"AYASOFYA'YI 21 MİLYON İNSAN ZİYARET ETTİ"

Cami çıkışında açıklama yapan Erbaş,  "Bugün en mutlu günlerimizden, en mutlu anlarımızdan birisini idrak ediyoruz. Bundan üç sene önce yine 24 Temmuz da 2020 yılında 86 yıllık hasret son bulmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Ayasofya yeniden ibadete açılmıştı. İşte üç yıl geçti. Üç yılda yapılan araştırmalara göre Ayasofya'yı 21 milyon insan ziyaret etti. Ben diyorum ki inşallah kıyamete kadar milyonlarca insan Ayasofya'da kıyam eder, rüku eder, secde eder, ibadet eder. Ayasofya Fatih'in bize bir emaneti, İstanbul'un fethinin en önemli sembolü. Ama 86 yıl boyunca Ayasofya içinde ibadet edilen bir mekan olmadı. Bizim büyüklerimiz, ahirete irtihal eden nice insanlar, bu hasretle yaşadılar. Bugünleri göremediler. Biz inşallah Ayasofya'yı ömrümüz boyunca içinde ibadet ederek, en güzel bir şekilde değerlendirerek, ahirete irtihal etmiş olan o hasretle, o özlemle irtihal etmiş olan büyüklerimizin ruhlarını şad etmeye gayret edeceğiz" dedi.

Gençlere de çağrıda bulunan Erbaş, "Ayasofya inşallah bundan sonra Ayasofya'yı hem ziyaret etme noktasında hem ibadetlerimizi bu büyük mabette yapma noktasında daha hassas olalım, daha gayret içerisinde olalım. Diyorum ki; Rabbim Ayasofya özlemiyle yanan o gençlerin Ayasofya ruhuyla yetişmesini inşallah nasip eylesin. Biz gençliğimize bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Türkiye'nin neresinde olursak olalım en ücra köşesinden dahi Ayasofya'yı gelip ziyaret etsinler. O heyecanı yaşasınlar" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 39
  • Metin Güner 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun.... Fatih Sultan Mehmet Hanın Ayasofyada Yaptırdığı Külliyede Yapılması lazım.. El Konulan Vakıf Binaları ve Arazilerine de el atılması lazım...
    Cevapla
  • BUNYAMIN 9 ay önce Şikayet Et
    ayette saflarinizı sıkı tutun derken camide namaz saflarindan bahsetmiyor dışarıdaki hayatta birbirinize sahip çıkın yardımlaşın koruyun kollayın demek istiyor Allah yoksa camide ben bakıyorum sıkı durmak için insanlar birbirini itiyor safda olmaz öyle şey lütfen dikkat edelım
    Cevapla
  • ülkem 9 ay önce Şikayet Et
    o yüzden mi, sahabelerin kıyafetlerinin omuzları yırtılıp, yama yapılıyor du? fetva verme ehliyetiniz yoksa, susmak daha iyidir kardeşim.
    Cevapla
  • Halid 9 ay önce Şikayet Et
    inananlar dik durun birlik olun ayrılmayın, karşınızda leşler var....
    Cevapla
  • çHakim1970 9 ay önce Şikayet Et
    Beter ol
    Cevapla
  • Mmmt 9 ay önce Şikayet Et
    Kubbnin altında bariz hac işareti var Başka yelwrde de Zaruret olmadan haccın olduğu yerde namaz kılınmaz Bu konuda dşyanet ne diyor acaba
    Cevapla
  • tolga 1616 9 ay önce Şikayet Et
    Herşeyi çok biliyorsunuz.saadet partililer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?