Erbaş’tan Danimarka’ya sert tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bugün tekrarlanan Kur’an-ı Kerim yakma skandalına sert tepki gösterdi.

 Erbaş’tan Danimarka’ya sert tepki
Erbaş’tan Danimarka’ya sert tepki
GİRİŞ 25.07.2023 00:34 GÜNCELLEME 25.07.2023 00:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Danimarka’da bir kere daha kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik aşağılık saldırı gerçekleştirildi. Bu aşağılık saldırının faillerini ve toplumsal barışı hedef alan bu tür eylemlere karşı sessiz kalan, izin vererek himayesi altına alan Danimarka makamlarını sergilediği bu tutum nedeniyle şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Avrupa başta olmak üzere batı ülkelerinde İslam'a ve Müslümanlara karşı sürdürülen bu sistematik düşmanlığa karşı İslam dünyasını ve uluslararası düzeyde vicdan sahibi bütün yürekleri gür bir sadayla güçlü bir duruş sergilemeye davet ediyorum.”

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • ATAMAN 9 ay önce Şikayet Et
    Ali hocam hep geç kalıyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    küfür tek millettir SAV
    Cevapla
  • Bekir 9 ay önce Şikayet Et
    Ahlaksız ab abd laftan anlamaz Diyanet müslümanlara ab abd markalarını boykot çağrısı yapmalı Ab ve abd nin dini imani paradır Bak nasıl hizaya gelirler milyar dolarları kaybetmeye başlayınca Türkiye tüm islam alemine liderlik yapmalı sivil boykot hareketinde Abd telefonu ab otomobili almazsak ölmeyiz Kadın müslümanlara tabi ki
    Cevapla
  • yorgun 9 ay önce Şikayet Et
    bırakın bu kınamalrıcesaretiz varsa tüm İslam alemine birleşelim diyin yeter artık nereye kadar sürecek bu korkaklık ölümden ötesiyok kardeşim uyanın artık
    Cevapla
  • hakan 9 ay önce Şikayet Et
    adama demezlermi madem öyle isveçi niye natoya alıyosun diye
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İslam alemi de seni çok takar. Bana bir tane eliyüzü düzgün aklıbaşında ülke göstersene islam aleminde.
    Cevapla
  • yurdum 9 ay önce Şikayet Et
    Onlar Kur-an'ın kâğıdını yakıyor, siz de içindeki hükümleri yok sayıyorsunuz. Siz Kur-an'a daha şiddetli düşmansınız. Çünkü siz okuduğunuz halde yok sayıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi