İstanbul'da kokulu su skandalı: Vatandaşlar isyan etti

Arnavutköy İmrahor Mahallesi sakinleri musluktan akan sudan balık kokusu geldiği şikayetinde bulundu. Yapılan incelemeler sonrası kaymakamlık ve İSKİ'den açıklama geldi.

İstanbul'da kokulu su skandalı: Vatandaşlar isyan etti
İstanbul'da kokulu su skandalı: Vatandaşlar isyan etti
GİRİŞ 25.07.2023 19:16 GÜNCELLEME 25.07.2023 19:16
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Arnavutköy'e birçok kişi şebeke suyundan koku geldiği gerekçesiyle şikayette bulundu. Artan şikayetler üzerine Arnavutköy Kaymakamlığı'ndan uyarı yapıldı. Vatandaşların cep telefonuna gelen mesajlarda, "İlçemizde Terkos Göleti'nden içme suyu temin eden mahallelerimiz başta olmak üzere, kırsal mahalleler dahil musluklardan akan suda balık kokusu yoğunluğu olduğu görülmüştür. İSKİ tarafından hatlardan suyun deşarj çalışması başlamıştır" ifadeleri yer aldı.

Vatandaşlar ise her geçen gün daha da kötüye giden içme suyunun durumuna isyan etti. İmrahor Mahallesi'nde oturanlar, sudan gelen kötü koku nedeniyle sağlıklarının tehlikede olduğunu ifade etti.

"KARABURUN'DAKİ SUYU BURAYA AKITMIŞLAR"

Yaklaşık 40 yıldır İmrahor Mahallesi'nde yaşayan Abdulvahap Yıldıran, "Ne ilgilenen, bakan, gelen, giden ne de kapımızı çalan var. Burada yalan dolan yok. Ayıp, misafirim gelse rezil oluyorum. Kim gelip buraya bakacak? Karaburun'daki suyu buraya akıtmışlar, vatandaşın haberi yok zehirleniyorlar. Su kokuyor, pis akıyor" dedi. 

'AKAN SULAR SAĞLIKLI DEĞİL'

Osman Bayrak ise, "Çeşmelerimizden akan sular sağlıklı değil. Hepimiz arıtıcı kullanmak zorunda kalıyoruz. Sudan balık kokusu geliyor. Günler öncesi zaten şebekeye deniz suyu bağlandığını duymuştuk" ifadelerini kullandı.

İmrahor Mahallesi'nde esnaf olan Sadık Gürkan de, "Balık kokusu, çamur kokusu, lağım kokusu gibi geliyor. Daha önce de oldu. Ana caddelerde su patlayınca ardından böyle su pis akıyor" diye konuştu. 

İSKİ tarafından yapılan açıklamada ise hafta sonu hatlardaki suyun deşarj işleminin tamamlandığı belirtildi. 

KAYNAK: DHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 72
  • Alper 9 ay önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlu nun yolu tatilden mitingden fırsat bulup İstanbul a düşerse belki ilgilenir. O vakte kadar idare edicez artık
    Cevapla
  • Memet 9 ay önce Şikayet Et
    Çöp te, çukur da, çamur da, koku da, susuzluk da bu bu belediyeye yakışır. İmamoğlu kendine yakışanı yapıyor. Birde cumhurbaşkanı olmak için Kılıçdaroğlu'nu yemeye çalışıyor. Yahu CHP'de vatansever var mı, gördünüz mü?
    Cevapla
  • Deli dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    ekrem siyasetle ilgilenmekten rekram pr çalışması yapmaktan istanbulla ilgilenmedi ki yemin ederim tutuklanıp idam edilecek bi zihniyet bunlar. alayını idam edeceksin insanların yüz karası chpkk zihniyeti
    Cevapla
  • mandalina 9 ay önce Şikayet Et
    Daha beter olsun, Herşey daha beter olacak bekleyin. Yalancıya oy veren cezasını çeker. Hala bu ülkede % 48-49 yalancılara oy verenler var. Bakınız 6 lı masa.....6 lı yalan dolan masası...
    Cevapla
  • CESUR ADAM 9 ay önce Şikayet Et
    Az kaldı kardeşim seçimler var, chp sonsuza kadar gömme vakti geldi, hele bu seçimlerde de bir kazanırsa chp o oz güvenle bak nasıl koyuyor istanbulluya gel gör :)))
    Cevapla
  • Murat 9 ay önce Şikayet Et
    Öyle insanlar tanıyorum ki yaşadıkları şehir resmen .okun içinde yüzüyor ağzını açıp tek kelime etmiyorlar. Tam tersine partilerini savunmak için kırk takla atıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!