İstanbul'da sansasyonel eylem yapacaklardı! İki terörist yakalandı

İstanbul’da sansasyonel eylem arayışında oldukları yönünde bilgiler elde edilen PKK/KCK terör örgütü mensupları; Fatıma Al Musa ile Velat Jamo yakalandı.

GİRİŞ 26.07.2023 10:24 GÜNCELLEME 26.07.2023 11:00
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurt içinde ve sınır ötesinde hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'da eylem hazırlığında oldukları tespit edilen 2 PKK/KCK'lı terörist Jandarma ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

SANSASYONEL EYLEM HAZIRLIĞINDAYDILAR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İstanbul’da sansasyonel eylem arayışında oldukları yönünde bilgiler elde edilen PKK/KCK terör örgütü mensupları Sterk Evindar kod adlı Fatıma Al Musa ile Velat Jamo, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır." denildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE 2011'DE KATILMIŞ
Fatıma Al MUSA isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun;

2011 yılında Suriye/Racu bölgesinde PKK/KCK terör örgütüne katılarak sırasıyla; Suriye'nin Kobani ve Kamışlı bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdiği, aynı yıl içinde 25 kişilik örgüt mensubu ile birlikte Irak'ın Kuzeyi Gara bölgesine geçtiği ve 6 ay savaşçı eğitimi aldıktan sonra Kandil bölgesine geçiş yaptığı belirlenmiştir.

Şahsın Kandil bölgesinde 5 yıla yakın süre faaliyet gösterdiği, patlayıcı, operasyon, sızma ve saldırı türü eğitimler aldığı, daha sonra sözde şehit Haki Karer kadro okuluna takım komutanı olarak görevlendirildiği tespit edilmiştir.

Ayrıca, Hakkari/Şemdinli bölgesinde faaliyet gösterdikten sonra TSK tarafından bölgede gerçekleştirilen yoğun savaş uçağı, İHA ve SİHA hareketliliği sebebiyle tekrar Kandil bölgesine döndüğü ve 2017 yılında Irak'ın Kuzeyinden Suriye/Afrin bölgesine, oradan da yasadışı yollarla İstanbul'a gelerek sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu belirlenmiştir.

SÖZDE BÖLGE SORUMLUSU OLARAK FAALİYET GÖSTERMİŞ

Velat JAMO isimli PKK/KCK terör örgütü mensubunun;

2012-2013 yılları arasında Suriye Afrin Bölgesinde terör örgütüne bağlı Heze Cevheri isimli yapılanma içerisinde bir dönem bölge sorumlusu olarak faaliyet gösterdikten sonra İstanbul'a geldiği ve sansasyonel eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde bilgiler elde edilmiştir.

Şüphelilerin adli işlemleri devam etmektedir."

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • Kızılelma 9 ay önce Şikayet Et
    Vay alçaklar vay.
    Cevapla
  • Kurdi 9 ay önce Şikayet Et
    Teröriste idam istemek için önce chp engelini aşmanız lazım.seçimde dağdan yapılan destek çağrılarıyla chp kasım kasım kasılıyordu
    Cevapla
  • 1453 9 ay önce Şikayet Et
    En önemli ve can alıcı soru şu; Başakşehire kadar nasıl gelmişler ?
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ne idamı krdeşim yakaladıklarımızı pişman olmuş deyip affediyoruz kim bilir kaç memetçiği şehit etmiş adam dağdan döndü diye af oluyo bu adalet değil ama malesef böyle keşke dediğin idam olsa terörist tecavüzcü ve kadın katilleri için
    Cevapla
  • M. Masman 9 ay önce Şikayet Et
    Sayın Yetkililer... İdam cezasını şu anda getiremiyorsanız, Jandarma'ya Polis'e talimat verin, bütün operasyonlarda teröristleri Sağ yakalamasınlar. (Çatışmada öldü) veya (kendini öldürdü) diye rapor yazsınlar..Tabii ki teslim olanlar hariç..Bir de bu alçaklara günde 3 öğün milletin ekmeğini yedirmesinler..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak