Selçuk Bayraktar'dan IDEF'23'e ziyaret

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Bayraktar, IDEF'teki yoğun katılıma ilişkin, " Türk milletinin bir evladı olarak beni mutlu ve gururlu kılıyor." dedi.

GİRİŞ 26.07.2023 16:29 GÜNCELLEME 26.07.2023 16:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF) bu yıl Türkiye'nin milli savunma sanayisinin tüm dünyada gördüğü rağbetten dolayı daha yoğun olduğunu belirterek, "Bu da beni Türk milletinin bir evladı olarak mutlu ve gururlu kılıyor." dedi.

Selçuk Bayraktar, İstanbul'da gerçekleştirilen IDEF'23'te birçok katılımcı firmanın standını ziyaret etti.

Bayraktar, Roketsan standında AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli savunma sanayisinin eserlerini bir arada görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Roketsan'ın Türkiye'nin ilk akıllı mühimmatlarını yapan kurum olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şunları kaydetti:

"Roketsan, dünyaya damgasını vurmuş milli SİHA'larımızın akıllı mühimmatlarını yapan, onlarca ülkeye geliştirdiği yüksek teknolojiyi ihraç eden bir kurum. Roketsan'la 2014'ten beri yol arkadaşlığı yapıyoruz. Bu sinerjiyle birlikte dünyanın en meşhur SİHA'larını geliştirmeyi başardık. Önce Bayraktar TB2 oldu, sonrasında da Akıncı oldu. Şimdi de inşallah ülkemizin ilk insansız savaş uçağı olan Kızılelma'da birlikte yol yürüyoruz. Artık Türkiye kocaman bir akıllı mühimmat ailesine, hava savunma sistemlerine, taarruz sistemlerine sahip. Bütün bu gelişmeler bir anlamda en ufak dediğimiz MAM-L'den başladı."

Bayraktar, IDEF'in bu yıl Türkiye'nin milli savunma sanayisinin tüm dünyada gördüğü rağbetten dolayı daha yoğun olduğunu belirterek, "Bu da beni Türk milletinin bir evladı olarak mutlu ve gururlu kılıyor." dedi.

"Yeni ürünlerle SİHA'larımızın vuruş gücünü, menzillerini ve kabiliyetlerini artırmaya gayret gösteriyoruz"

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de SİHA tarafındaki başarıyı, beraber geliştirdikleri akıllı mühimmatlarla taçlandırdıklarını aktararak, "Bu bir kabiliyet. Kendi insansız hava araçlarımızda kendi milli mühimmatlarımızın kullanılması endüstrimizin tümünün gelişmesi açısından çok önemli. Yeni ürünlerle SİHA'larımızın vuruş gücünü, menzillerini ve kabiliyetlerini artırmaya gayret gösteriyoruz." dedi.

Bu yıl ilk defa IDEF'23'te sergiledikleri mühimmatlarla birlikte SİHA'ların güçlendiğine işaret eden İkinci, "İhracat gelirinin tamamını neredeyse yatırıma aktarıyoruz. Hem mevcut kapasitenin artırılması hem de yeni AR-GE projeleriyle, yeni ürünlerle Türk savunma sanayisini daha da üst noktalara taşımaya gayret gösteriyoruz. Baykar'la beraber çalışmaktan hem ekibimiz hem bizler çok memnunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar'a, Roketsan standını ziyaretinde Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit tarafından hediye takdim edildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Haydar hko 9 ay önce Şikayet Et
    Bu millet neyi anlıyorki bir tek sen anlıyorsun senin için dünya savunma payımızı %70 bile çıkarırız yeterli herkes gelen paranın ne kıymetle geldiğini düşünmesin
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın savunmasının yüzde 10 unu alabilsek ilk etapta harcamada,gerisi kolay...Allah ın izniyle bu işlerin ihracatı başka birşeye benzemez...Ama bunu anlamayan insanların sayısı maalesef bu ülkede enaz yüzde elli...Bu işlerin ekmeğini hertürlü yıllarca yersin ,diğer türlü sadece bulabildiğini yersin o da bulabilirsen...anlayana,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri