Bir günde 1850'nin üzerinde İETT otobüsü arızalandı

Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte İETT'deki arıza ve kaza çilesi bitmek bilmedi. Sorumsuz yöneticiler ile bakımsızlığa terk edilen otobüsler yeni bir rekor kırdı. Bir günde 1850'nin üzerinde İETT otobüsü arızalandı.

GİRİŞ 28.07.2023 15:58 GÜNCELLEME 28.07.2023 17:35
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

AA'nın haberine göre; İETT ve metrobüs arızaları İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için büyük bir sorun oluşturuyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir geçtiğimiz gün İETT ve metrobüslarin arıza sayısının 1850'nin üzerinde olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, "İstanbul genelinde önceki gün özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı." dedi.

VATANDAŞLARI HAYATINDAN BEZDİRDİ

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım konusundaki hatalı ve yanlış uygulamalarının sıkıntısını İstanbulluların çektiğini söyledi.

Şu anda İETT ve metro ulaşımında büyük sıkıntıların yaşandığını ifade eden Özdemir, sıkça yaşanan arızalar, çıkan yangınlar, çalışmayan klimaların yaz sıcağında vatandaşları hayatından bezdirdiğini anlattı.

İMAMOĞLU SINIFTA KALDI

Özdemir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, yerel seçimler öncesinde yaptığı açıklamalarda "İstanbul'u ulaşım çilesinden kurtaracağı" vaadinde bulunduğunu dile getirerek, "Ayrıca 'otobüs ve metrobüs filosunu yenileyeceği, raylı sistem payını arttıracağı ve Türkiye’nin en ucuz ulaşım sistemini kuracağını' söylemişti ama bunları yapamadı." dedi.

BİR GÜNDE 1850'DEN FAZLA İETT OTOBÜSÜ ARIZALANDI

İETT otobüsleri ve metrobüslerin arızalanmasının sosyal medyada sürekli gündem olduğunu dile getiren Özdemir, "İETT otobüslerinde ve metrobüslerde arızalar her geçen gün artıyor. İstanbul genelinde önceki gün itibarıyla özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı. Bu arızaların sebebi de otobüs bakım ve onarım işlerini iyi bilen yetişmiş ve tecrübeli ekibin devre dışı bırakılması, görevden alınması ve görev yerlerinin değiştirilmesidir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Bae 8 ay önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar. Avrupa yakasında ve Anadolu yakasında İETT'ye ait siyah plakalı toplam 2.631 araç mevcut olup, 39 ilçede 1.850 tanesinin arıza yapması çalışmaması, toplu taşımayı kullanan herkesin işinden evine, evinden işine gidememesi demektir. Bu durumda olanınız var mı?
    Cevapla
  • Bea 8 ay önce Şikayet Et
    Evet herkes bu durumda her gün 2-3 tane arıza yapmış iett görüyorum.
    Cevapla
  • Guaidoglu 8 ay önce Şikayet Et
    Paralar secime ve pkk lilara gitti. Istanbullu bir bardak Su ic.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    devam herşey güzel olacak
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Siz gelseniz arzalar biter değilmi
    Cevapla
  • Mevlüt Aykılıç 8 ay önce Şikayet Et
    Ekrem efendi önce CB olmak istedi. Sonra CB yardımcısı.. Şimdi de Genel Başkan.., Yarın ne olmak isteyecek, kim bilir?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...