İETT'den tepki çeken açıklama! Vatandaşla resmen dalga geçtiler

İstanbul'da bir günde 1850'nin üzerinde İETT otobüsü arızalandığının açıklanmasının hemen ardından açıklama yapan İETT adeta vatandaşlarla dalga geçti. Açıklamada "İETT araçlarındaki arıza oranı azaldı" denildi.

İETT'den tepki çeken açıklama! Vatandaşla resmen dalga geçtiler
İETT'den tepki çeken açıklama! Vatandaşla resmen dalga geçtiler
GİRİŞ 29.07.2023 17:35 GÜNCELLEME 29.07.2023 17:35
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 2019'da CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetime gelmesinin ardından başlayan toplu ulaşım krizi her geçen gün artarak devam ediyor. İstanbullular, kışın soğuk günlerinde bozulan otobüs ve metrobüslerden inerek yürüdükleri gibi, yazın sıcak günlerinde de aynı çileyle karşı karşıya kalıyor. İstanbul'da her geçen gün yüzlerce İETT otobüsü arızalanıyor ve yanıyor. 

İSTANBUL'DA ARIZA REKORU KIRILDI

İstanbul'da yaşanan toplu ulaşım krizine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, dün elindeki verileri paylaştı. Özdemir, İstanbul'da toplu taşıma arızası rekoru kırıldığını belirterek "İstanbul genelinde önceki gün özel halk otobüslerinin dışında 1850'den fazla İETT otobüsü ve metrobüs arızası yaşandı." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ulaşım konusundaki hatalı ve yanlış uygulamalarının sıkıntısını İstanbulluların çektiğini söyleyen Özdemir, sıkça yaşanan arızalar, çıkan yangınlar, çalışmayan klimaların yaz sıcağında vatandaşları hayatından bezdirdiğini söyledi.

İETT'DEN DALGA GEÇER GİBİ AÇIKLAMA

İstanbul'da toplu ulaşımda yaşananların alenen her gün medyada yer almasını ve vatandaşların otobüs, metrobüs duraklarında perişan olmasını ve henüz dün açıklanan 'bir günde 1850 otobüs metrobüs arızası' verilerini umursamayan İETT yönetimi, bugün adeta vatandaşlarla dalga geçer gibi bir açıklama yaptı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bağlı kuruluşu İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), yapılan yatırımlarla toplu ulaşımdaki arıza oranlarında büyük düşüş yaşandığını iddia etti. Günden güne yollarda çile çeken İstanbulluları görmezden gelen İETT yönetimi, otobüs ve metrobüslerdeki arıza sayılarının 2019 öncesine göre yüzde 19 azaldığını, metrobüslerdeki arıza oranının ise 4 yıl öncesine göre yüzde 38 gerilediği öne sürdü. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 65
  • Bir T.C. Vatandaşı 9 ay önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş. Bunların işleri yalan reklam. Sonra cahil cühela, bunların yalan reklamcılıkları yüzünden rezil oluyorlar. Yazık valla yazık. Gözünüzü açın gözünüzü, hazır lafa inanmayın araştırın. İETT dedi ama gerçek mi araştırın. İcraate bakınız. Biz bu ülkenin vatandaşıyız yapılan iyilikte kötülükte bizedir. Bize yapılmıştır.
    Cevapla
  • Erdem 9 ay önce Şikayet Et
    Particilik yapmadan ortaya yazıyorum eskiler bıraktı bu gerçek işler iy gitmiyo birde şöförlerin çok azı hariç çoğunluğu düşman mali gibi kullaniyo ayda 500 kere geçtiği çukura imkanda olsa yanından geçmeye vura kıra kullaniyo gerçi o cukurda belediyenin alanına giriyo
    Cevapla
  • Hayrettin 9 ay önce Şikayet Et
    İBB de IETT malum en çok kullanılan bir birim olduğu için biliniyor. İşte iyi yönetilmeyince aksamalar oluyor (Çok iyi idareciler vardı hepsi bıktı. Emekli olup gittiler) Her şey iyi giderken daha güzel olacak diye insanları kandıranlar Sadece çıkardıkları dergilerde her şey günlük gülistanlık gösterenler BEKLEYİN AZ KALDI
    Cevapla
  • . . . 9 ay önce Şikayet Et
    nasıl olsa her yalanan inanan ve doğrusunu bildiği halde sahip çıkan sürüleri var
    Cevapla
  • Türk 9 ay önce Şikayet Et
    At binenin kılıç kuşananındır.. Ama İstanbul u verirsen iş bilmeze olucağı bu olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları