"Askerlik uzatılacak" iddiası sonrası MSB'den açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik süresinin uzatılmasına yönelik bir çalışma olmadığını açıkladı.

GİRİŞ 30.07.2023 11:33 GÜNCELLEME 30.07.2023 11:33
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik süresinin uzatılacağı iddialarına ilişkin, "Askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik yapılan bir çalışma yoktur" açıklamasında bulundu.
Son dönemde kamuoyunda ve internet haber sitelerinde askerlik hizmet süresinin uzatılacağına dair çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Bahse konu iddialar, birinci ağızdan yalanlandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, hali hazırda askerlik hizmet süresinin uzatılmasına yönelik olarak MSB tarafından yapılan bir çalışma bulunmadığı bildirildi.

KAYNAK: İHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Hakikat Bu 8 ay önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik sadece doktor gibi sağlık sektöründe hizmet verecek olanlar, bilim adamları ve öğretmenler için muaf tutulmalı. Bunlar dışında zorunlu olmalıdır. Bedelli askerlik kaldırılmalıdır. En az 1 yıl, en fazla 1.5 yıl olmak üzere planlama yapılmalı. Ukrayna ortada cephe savaşları oluyor askerler savaşıyor bizde yaşayabiliriz bunu. Yanımda silah tutmamış adam istemem savaşta.
    Cevapla
  • Başkentli 8 ay önce Şikayet Et
    Senin işin ne,neyini kıskanacak o hayatın lafını bil ,adam gibi askerlik yapılsın deniyor yapanın pişmanlığı kıskançlığı yok sonu iyi olmayabilir diyoruz ama kime laf anlatıyoruz,her karsı cıkısı kıskanma olarak anlayan ergen beyn doldu ortalık
    Cevapla
  • Yuksel 8 ay önce Şikayet Et
    En az 9 ay olmalı askerlik
    Cevapla
  • Küpelideli 8 ay önce Şikayet Et
    Zorunlu askerlik kaldirilsin nedir ya savaşa giden yok hep subaya astsubaylara hizmet
    Cevapla
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Yorumunu cahilliğine veriyorum. O Subay, Astsubay dediğin zümre kime hizmet ediyor ? Tabi ki devletine. Devlete hizmet edene hizmet eden aynı şereften nasibini alır. Her asker çok kritik görev alacak diye birşey yok. Obüsün, topun başın da görev alır ancak dinlenirken ona kantinci arkadaşı hizmet eder. Aynı şekilde Subay,Astsubay kritik görevini yapar onhizmeti erbaş er yapar. Niyet işid
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Suriyelilere vatandaşlık verenler onları askere alsın Suriye'ye göndersin ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Troller insanlıktan çıktı: İBB çukurunda ölen çocuk için Ekşi Sözlük'te iğrenç yorumlar