Gençlerden ‘Üretken Girişimcilik’ programına büyük ilgi

Fatih Belediyesi, girişimcilik konusunda kendisini geliştirmek ya da dijital alanda kariyer sahibi olmak isteyenler için “Üretken Fatih Girişimcilik Programı”nı gerçekleştirdi. Konu girişimcilik olunca gençlerin de büyük ilgisi oldu.

Gençlerden ‘Üretken Girişimcilik’ programına büyük ilgi
Gençlerden ‘Üretken Girişimcilik’ programına büyük ilgi
GİRİŞ 31.07.2023 13:07 GÜNCELLEME 31.07.2023 13:07

Genç girişimci adaylarına, temel girişimcilik eğitimleri, teknik eğitimler, haftalık çevrimiçi etkinlikler ve birebir mentorluk gibi bir dizi destek sağlandı. Altı ay süren Üretken Fatih Girişimcilik Programı’na, 850’nin üzerinde bireysel katılımcı yer aldı. 

Program çerçevesinde katılımcılar kendi işini kurmalarına ve dilerlerse dijital ekonomi alanında istihdamlarına yönelik çevrimiçi eğitimler verildi. Bunun yanı sıra bu süreçte gerçekleştirilecek çevrimiçi ve yüz yüze etkinlikler ile proje geliştirme süreçleri desteklenerek alanında uzman isimlerden eğitim ve rehberlik desteği alarak sıfırdan kendi işini kurabilme ve dijital alanda yeni kariyerine başlayabilmeleri sağlandı.

“BİLGİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜĞÜNDE YENİ IMKANLAR DOĞAR”

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Cumhuriyetin 100. yılında, yeni bir çağın eşiğinde olduğunu, parlak zihinler, girişimci ruhlar bu çağın öncüleri olacaklarını belirterek, “Kısa bir tarifle, girişimcilik; ‘eldeki imkânları en verimli şekilde değerlendirme, hedeflerine odaklanma ve ulaşılan her aşamadan sonra hedefleri büyütme becerisi’ demektir. Dikkat ettiğinizde; saydığım bu vasıfların, medeniyetimizi inşa eden öncü şahsiyetlerin tamamında, eksiksiz biçimde bulunduğunu görürsünüz. Ecdadımızın tarihe mal olmuş başarılarının sırrı burada gizlidir. Büyük ve güçlü bir ülke olma idealine sahip her gencimiz, öğrenmeyi sürekli hâle getirerek kendini geliştirmeli, edindiği bilgileri yerinde ve etkin şekilde kullanabilmeli, daha da önemlisi bilgisini üretime, yani somut bir değere dönüştürebilmelidir. Bilgi üretime dönüştüğü takdirde, yeni imkânlar doğar, fırsat alanları oluşur.” şeklinde konuştu.

Üretken Fatih Girişimcilik Programı'nın son etkinliği Demo Day Fatih Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlendi. Etkinlikte ilk 10 proje jüri üyelerine sunuldu ve seçilen projelere sertifikalar verildi. Aynı zamanda diğer katılımcılar da kendi iş fikirlerini tanıtım stantlarında ziyaretçilere ve davetlilere sundu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel'i bugün kabul edecek
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!