Morgda karışan cenaze yeniden defnedildi

Adana'nın Kozan ilçesinde, hastane morgundaki karışıklık nedeniyle yakınlarını kaybeden farklı bir aile tarafından defnedilen cenaze, hatanın anlaşılması üzerine yeniden toprağa verildi.

GİRİŞ 31.07.2023 17:34 GÜNCELLEME 31.07.2023 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trafik kazasında dün hayatını kaybeden 63 yaşındaki Vedat Gök'ün yakınları, cenazelerini almak için Kozan Devlet Hastanesi morguna gitti. Aile, kendilerine teslim edilen cenazeyi, Karahamzalı Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnetti.

Rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan 87 yaşındaki Erdoğan Mertkan'ın ailesi de cenaze işlemlerini tamamlamak için hastaneye gitti. Burada teslim aldıkları cenazenin Mertkan'a ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi.

Kontrollerde, morgdaki karışıklık nedeniyle Gök'ün ailesine teslim edilen naaşın Mertkan'a ait olduğu belirlendi.

Karışıklığın fark edilmesiyle defnedildiği kabirden çıkarılan Mertkan'ın cenazesi, Arslanpaşa Mahallesi'ndeki Kozan Mezarlığı'nda yeniden toprağa verildi.

Gök'ün naaşı ise yakınları tarafından hastaneden alınarak Karahamzalı Mahallesi'ndeki mezarlıkta defnedildi.

Erdoğan Mertkan'ın yeğeni Ali Mertkan, gazetecilere, amcalarının cenazesinin karışıklığını hastane morgunda fark ettiklerini belirterek, "Biz hastaneye gittiğimizde cenaze yerinde yoktu. Başkasına ait bir cenaze vardı. Yanlışlık olmuş. Bizim cenazemizi, Karahamzalı Mahallesi'nde defnetmişler. Cenazeyi oradan çıkardık" diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Analiz 8 ay önce Şikayet Et
    Türkiye’de kurumlar yetişmiş elamanlar almıyor işin ehli değil torpille işe giriyor adam çaycı bakıyorsun müdür olmuş her iş böyle. hakim savcı tayın ile davanın ortasında başka yere gönderilir. dava sil baştan uzar da uzar . Avrupa’da bir hakim bir mahkemede işe başlar oradan emekli olur . Bölgeyi insanları tanır davayı başlar ve bitiri . Türkiye’de bazen tuhaf şeyler oluyor..!
    Cevapla
  • Deli Dumrul 8 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru söylüyorsun kardeşim. Bizim bir davamız var, üç hakim emekli ettik. Dava 15 yıl oldu. Emekli edeceğimiz, davamızı ilelebet sallayacak hakimler istiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’