Manisa'daki hızlı tren hattında feci olay! 1 işçi yaşamını yitirdi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde devam eden hızlı tren projesinin şantiye alanındaki tünelde gaz sızıntısı dolayısıyla mahsur kalan ve itfaiye ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırılan 2 işçiden 1'i yaşamını yitirdi.

GİRİŞ 31.07.2023 19:06 GÜNCELLEME 31.07.2023 19:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İzmir-Ankara Hızlı Tren projesinin Alaşehir ilçesi bölümündeki şantiyede, sabah 09.40 sıralarında gaz zehirlenmesi meydana geldi. İddiaya göre, şantiye alanındaki tünelde çalışan 4 işçi, tünel içerisinde araçla seyir halindeyken gaz sızıntısına maruz kaldı. Geri dönmek isterken araç, tünel içindeki balçığa saplandı. İşçilerden 2'si araçtan inerek kendi imkanlarıyla tünelden çıkarken, diğer 2 işçi aracın bulunduğu yerde mahsur kaldı. Bölgeye sağlık ekipleriyle birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD ve Soma'daki maden işçilerinden oluşan bir ekip sevk edildi.

2 SAAT SONRA BAYGIN HALDE ÇIKARILDILAR

Bölgeye ulaşan Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, hemen gaz maskesi ve özel kıyafetlerini giyerek araçla tünele girdi. Mahsur kalan işçilerin bulunduğu bölgeye ulaşan ekipler, 2 işçiyi kendi araçlarına alarak tünelin dışındaki sağlık ekiplerine teslim etti. Baygın halde olan işçiler Muhammet Yavuz (22) ve Yaşar Nacaroğlu'na (57) sağlık ekiplerince ambulansta ilk müdahale yapıldı. İşçiler daha sonra Alaşehir Devlet Hastanesine sevk edilirken, birinin durumu ağır olduğu belirtildi.

Olay yerine gelen Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör de incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İŞÇİLERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

İtfaiye ekiplerince tünelden baygın olarak çıkarıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından Alaşehir Devlet Hastanesine kaldırılan işçilerden Yaşar Nacaroğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti. Diğer işçi Muhammet Yavuz'un da durumunun ağır olduğu ve yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

KAYNAK: İHA, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ilhan 8 ay önce Şikayet Et
    Trt belgeselde Amerikalıların tünel açma videousu vardı. 2 ün önce izledim. Patronlarına izletin öğrensinler
    Cevapla
  • Kartal 8 ay önce Şikayet Et
    Siz içerde gaz olduğunu bilmiyorsunuz havlandırmalar da çalışmıyo size eğitim verilmedi mi bu ülkede kafalar değişmediği sürece iş kazaları da bitmez Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Allah' im rahmet eylesin inşallah. bütün ülkemizde iş sağlığı güvenliği faaliyetlerini artirmaliyiz insallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri