Balkanlar’dan Asya’ya Kur’an kursu heyecanı

İDDEF, Balkan ve Asya ülkelerinde düzenlediği yaz Kur’an kursu programıyla çocukların ve gençlerin yaz aylarına değer katıyor.

GİRİŞ 01.08.2023 10:05 GÜNCELLEME 01.08.2023 10:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) dünyanın 55 ülkesi 309 bölgesinde eğitim ve insani yardım çalışmalarıyla birlikte yaz aylarında Balkan ve Asya ülkelerinde Kur'an-ı Kerim kursu düzenliyor. Haziran ve Ağustos ayları içerisinde gerçekleşen kurs programlarında 932 öğrenci eğitim alıyor.

Makedonya, Arnavutluk, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’daki cami ve medreselerde yüz yüze gerçekleşen Kur’an-ı Kerim eğitiminde yüzlerce öğrenci aynı zamanda dini bilgiler öğreniyor.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Ülkemizin ayrılmaz bir parçası olan Balkanlar ile birlikte köklü tarihe sahip olduğumuz Orta Asya ülkelerinde çocuklarımız ve gençlerimizin geleceğine değer veriyoruz. Tüm yıl boyunca süren eğitim, tebliğ, kalıcı eser, kalkınma ve insani yardım çalışmalarımızla birlikte yaz aylarında da Kur’an Kursu düzenliyoruz. Türkiye’den Balkanlara giden 16 hocamız ve ülkelerdeki hocalarımız ile birlikte çocuklarımız ve gençlerimize hem Kur’an-ı Kerim öğretiyor hem de dini bilgiler veriyoruz. Balkanlarda 600, diğer ülkelerde 332 olmak üzere toplamda 932 kız ve erkek öğrencimiz eğitim alıyor. Öğrencilerimiz çeşitli etkinlikler ile birlikte yaz aylarını verimli değerlendiriyor. Geleceğe yapılacak en güzel mirasın insana verilen değer olduğu düşüncesiyle dini, tarihi, kültürel ve insani bağlar bakımından kardeşlerimizi yalnız bırakmıyoruz” denildi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Birisi 8 ay önce Şikayet Et
    Masallah...tertemiz cocuklar...Allah sayilarini arttirsin insallah (-:
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı
Ünlü maden suyunda bakteri tespit edildi! 2 milyon şişe imha edildi