Konya'da korkutan deprem

Gelen son dakika haberine göre AFAD, Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18:06'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Yetkililer herhangi bir olumsuz durumun henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

GİRİŞ 01.08.2023 18:15 GÜNCELLEME 01.08.2023 20:13
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Konya'nın Selçuklu ilçesinde saat 18:06'da 5 büyüklüğünde deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) duyurduğu sarsıntı, yerin 7.24 kilometre derinliğinde oluştu.

KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 5.1 OLARAK GEÇTİ

Kandilli Rasathanesi de merkez üssünü Çandır-Selçuklu olarak duyurduğu depremin büyüklüğünün 5.1 olduğunu belirtti. Kandilli ayrıca, sarsıntının yerin 5 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SON DURUMU AÇIKLADI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ülke TV canlı yayınına bağlanarak Selçuklu ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depreme ilişkin bilgi verdi. Altay yaptığı açıklamada, "İlk tespitlerimize göre can ve mal kaybı yok. Sadece yakın mahallelerimizde ufak tefek sıva çatlaklarının olduğuna yönelik bir bilgi var. AFAD'a yada bize ulaşmış herhangi bir olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz sahada incelemelerde bulunuyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Konya Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANI: OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADIR

AFAD Başkanı Yunus Sezer de Selçuklu'daki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sezer'in Twitter'daki hesabından paylaşımı şöyle:

"Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım."


 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Tuğba 8 ay önce Şikayet Et
    Yerüzerindeki ar duzelmedikce yer altındaki fay düzelmez
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bu işin ilmi kısmını bilmiyorum, ama bildiğim bi şey var: konya selçukluda kiracılar zor durumda, yüksek kiraları öderken kimse helal etmiyor, bu yüzden haramlar çoğalmaya başladı. Allah korusun kötü bi şeyler olursa kiraya verecek evleri olmayacak.. düşünenler için yazdım.
    Cevapla
  • Nedim 8 ay önce Şikayet Et
    Seni beleşci seniii
    Cevapla
  • Konyalı 8 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru ev sahiplerinde insaf kalmadı konya da fahiş kiralar yüzünden gençlerimiz evlenemiyor artık
    Cevapla
  • Deprem bölgesinden 8 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm inanan Müslümanları gaflet uykusundan uyara. Faiz yiyen ve zina edenlere arz kızıp depreniyor.
    Cevapla
  • Alper 8 ay önce Şikayet Et
    Yine Dolunay yine deprem
    Cevapla
  • deli misin?divane 9 ay önce Şikayet Et
    KONYA'MIZA ve diğer illerimize büyük geçmiş olsun.YÜCE RABBİM ÜLKEMİZİ,CÜMLE İSLAM ALEMİNİ VE EHL-İ İSLAM DİN kardeşlerimizi her türlü semavi ve arazi afatlardan hıfz-u muhafaza eylesin İNŞALLAH.AMİN. Yalancı dünyaya aldanma YA HU,bu dernek dağılır divan eğlenmez,iki kapılı bir viranedir bu,bunda konan göçer bir can eğlenmez.AZİZ MAHMUD HÜDAYİ RAHMETULLAHİ ALEYH HAZRETLERİ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti