Vanlı aileler HDP il başkanlığı önünde eylemlerine devam etti

Van'da çocuklarının dağa götürülmesinden HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önünde yaptıkları eylemlerine bu hafta da devam etti.

Vanlı aileler HDP il başkanlığı önünde eylemlerine devam etti
Vanlı aileler HDP il başkanlığı önünde eylemlerine devam etti
GİRİŞ 03.08.2023 13:26 GÜNCELLEME 03.08.2023 13:26

Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Evlat nöbetindeyiz", "Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak" ve "Van anneleri evlat nöbetinde" yazılı dövizler taşıdı.

HDP ve terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak il başkanlığı önüne kadar yürüyen aileler, çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulundu.

Eyleme katılan Nazlı Sancar, gazetecilere, 2012'de 13 yaşındaki kızının dağa kaçırıldığını söyledi.

Kızına kavuşana kadar eyleme devam edeceğini belirten Sancar, şunları kaydetti:

"Evlat nöbetini sürdüren acılı bir anneyim. Yıllardır HDP ve PKK'ya karşı mücadele veriyorum. İnsan hakları savunucuları her gün Selahattin Demirtaş'ın bırakılmasını istiyor. Peki bunlar gözü yaşlı anne ve babaları hiç mi görmüyorlar. Bizi de görsün, duysunlar, çocuklarımızı getirsinler. Çocukları dağlarda, mağaralarda ölüme mahkum ediyorlar. Evlatlarımızı istiyoruz. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Geri adım atmayacağım. Düşmanın karşısına dimdik duracağım. Kızım, eğer beni duyuyor, görüyorsan gel güvenlik güçlerimize teslim ol."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
En fazla altın üreten ülke açıklandı! Yılda 370 ton ile zirvede...
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi