Yanan çantası ele verdi! Hain planları suya düştü: 10 terör örgütü mensubu tutuklandı

İçişleri Bakanlığı, İstanbul’da bir alışveriş merkezinde çantalarındaki patlama üzerine gözaltına alınan 2 şüpheliye yönelik devam eden operasyonlarda 9 şüphelinin daha yakalanarak gözaltına alındığını bildirdi.

GİRİŞ 04.08.2023 23:34 GÜNCELLEME 04.08.2023 23:35
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Bayrampaşa'da alış veriş merkezinde dolaşan D.B.'nin kolundaki çanta bir anda alev almış ve şüpheli görülen D.B. ve yanında bulunan S.A. polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU 10 KİŞİ TUTUKLANDI

D.B. ve S.A.'nın verdiği ifadeler doğrultusunda 9 kişi daha gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan toplam 11 kişiden 10'u emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 10 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki işlemleri devam eden bir kişinin ise yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

AVM'YE PATLAYICI BIRAKMAK İSTEDİLER

Bayrampaşa'daki bir alışveriş merkezinde dolaşan D.B.'nin kolunda taşıdığı çanta bir anda alev almaya başladı. Çantanın durup dururken yanan şüpheli ihbar üzerine yanındaki S.A. ile gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sorgulanan şüpheliler, ifadelerinde PKK terör örgütü mensuplarından RODEM kod adlı S.D.'nin kendilerine yüzü maskeli örgüt mensuplarının videolarını izlettiğini, S.D.'nin yurt dışından gönderilen paralarla patlayıcı yapımında kullanılan malzemelerden aldırdığını itiraf etti. S.D.'nin yine örgüt mensubu Y.E. ile patlayıcı düzeneği hazırlayıp kendilerine verdiğini, daha sonra bu düzeneğin olduğu çantayı söz konusu alışveriş merkezindeki mağazalardan birine bırakmak için AVM'ye geldiklerini ancak çantanın henüz bilmedikleri bir nedenle yandığını anlattı.

11 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU YAKALANDI

İçişleri Bakanlığı tarafından operasyonla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki bir AVM içinde, kolundaki çantanın patlayarak alev alması üzerine kendilerinden şüphelenilen D.B ve beraberindeki S.A. isimli şahıs polis ekiplerimizce yakalanmıştır.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan şüpheliler; ‘Rodem’ kod adıyla tanıdıkları Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu S.D.'nin yüzü maskeli örgüt mensuplarının videolarını izlettiğini, yurt dışındaki bir şahıs ile irtibat halinde olduğunu, yurt dışından gönderilen paralarla patlayıcı yapımında kullanılabilecek malzemeler aldırdıklarını ve S.D. isimli şahıs ile Y.E isimli şahısların patlayıcı düzeneği hazırlayıp kendilerine vererek belirledikleri AVM'deki mağazalardan birine bırakmak üzere geldikleri esnada patlayıcı düzeneğin bilmedikleri bir nedenle infilak ettiğini söylemeleri üzerine şahısların Bahçelievler ilçesinde kaldıkları hücre evi tespit edilmiş yapılan operasyonel çalışma sonucu S.D, Y.E, M.Y, M.E.Y, Ç.K. ve Ö.G isimli şahıslar yakalanmıştır.

HÜCRE EVİNE BASKIN DÜZENLENDİ

Hücre evinde yapılan aramalarda bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen; 3 bin 250 g piroteknik patlayıcı madde, 600 g başlatıcı olarak kullanılabilecek kibrit başı eczası, 2 bin 600 g başlatıcı olarak kullanılabilecek sıvı kimyasal madde, 200 g nevi belirsiz kristal madde, bin 200 g yanma etkisini arttırıcı jel yakıt, 36 adet anahtar sistemi olarak kullanılabilecek plastik parçalar, 180 adet zaman ayarlı anahtar sistemi olarak kullanılabilecek jel kapsül, 2 adet düzenek yapımında kullanılabilecek hızlı yapıştırıcı, 18 adet dış kap olarak kullanılabilecek boş sigara paketleri, cips kutuları ve küçük kaplar, 5 adet düzenekte kapsül içerisine asit doldurmak için kullanılabilecek enjektörler ele geçirilmiştir.

Devam eden çalışmalarda; şahıslarla beraber hareket ettikleri anlaşılan M.Y. ve Y.E. isimli şüpheliler de yakalanarak gözaltına alınmıştır.

ORMAN YANGINI ÇIKARMAK İÇİN DÜZENEK BIRAKMIŞLAR

Şahısların Sultangazi Kent Ormanına yangın çıkarmak amacıyla 3 adet düzenek bıraktıkları tespit edilmiş, yapılan aramalarda 3 adet kutu içerisine yerleştirilmiş yanıcı/patlayıcı madde düzeneği olduğu değerlendirilen malzemeler patlamadan ele geçirilmiştir. Şahıslara para transferi konusunda yardımcı olduğu tespit edilen ve terörün finansmanı suçundan kaydı olan M.İ.Y isimli şahıs da yakalanmıştır. Konuyla ilgili toplam 11 şahıs gözaltına alınmış başlatılan tahkikat devam etmektedir.”

KAYNAK: İHA, DHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 149
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Seçimde kim kimin koluna girdiği belliydi o yüzden bir tanesinden ses çıkıyormu? Yanan ormanlar hastahaneler, fabrikalar, hep bu soysuzların eseri demekki
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    asılmalı bu halk düşmanları gün yüzü gösterilmemeli
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Amin inşallah
    Cevapla
  • recep 8 ay önce Şikayet Et
    TC devleti niye idamı kaldırdı AB girmek için AB ne yapıyor ellisene oyalıyor onlar oyaladıkca Aziz Türk milleti hainlerin vicdanına bırakıldı yüce asil devletim devletimi yönetenler ne olur idamı geri getirin orman yakan ülkesine devletine hainlik edenlere masum insanlara katledenlerei eşini öldüren çocuklarına öksüz bırakanları ne olur idam edelim acıdınmı acınacak durumu düşüyorsun
    Cevapla
  • German 50 8 ay önce Şikayet Et
    Allah im vatan haininlerine firsat verme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu