Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak hakkında bilinmeyenler

Yüksek Askeri Şura Toplantısı sonrası Genelkurmay Başkanlığı'na atanan 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede ciddi çalışmalar ortaya koymuştu.

Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak hakkında bilinmeyenler
Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak hakkında bilinmeyenler
GİRİŞ 03.08.2023 22:19 GÜNCELLEME 04.08.2023 00:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yüksek Askeri Şura , Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaşar Güler'in Kabine'ye girmesinin ardından yeni Genelkurmay Başkanı bugün belli oldu. Basına kapalı olarak 3 saat süren toplantının sonrası Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla tüm kamuoyundan takdir toplamıştı.

KONUTUNDAN ACİL ÇIKIŞ YAPTI

Metin Gürak, merkezi Malatya'da bulunan 2. Ordu Komutanlığı görevindeyken deprem felaketiyle karşılamıştı. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli ilk deprem olan saat 04.17'deki 7.7 büyüklüğündeki depremden sonra 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak'ın ordu lojmanlarındaki konutundan acil çıkış yaparak yaklaşık yarım saat sonra göreve başladığı bildirildi.

VATANDAŞLARIN KIŞLAYA ALINMASINI İSTEDİ

Gürak Paşa'nın kışlaya giriş yaparken çevrede evlerinden çıkarak dışarıda kar yağışı ve soğukta bekleyen vatandaşları görünce, İnönü Kışlası'na alınması talimatını verdi. Hasta vatandaşlar ile birlikte kadın-yaşlı çocuk ve gençler, Gürak'ın makamının da bulunduğu bina dahil kışla içerisinde müsait olan tüm alanlara alınarak çorba ve çay ikramı yapıldı. Karargahın bahçesinde çadırlar kurularak vatandaşlar buralarda da misafir edildi.

ASKERİ PERSONELİ ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI

Depremden sonra Malatya'daki askeri kışlalarda görev yapan askeri personel acil göreve çağrıldı. Askeri personele, "Ailelerinizi kışlaya getirebilirsiniz. Eğer gelmek isterlerse sivil komşularınızı ve ailelerini de kışlaya misafir olarak getirebilirsiniz." talimatı verildi. Askeri personellerle birlikte çok sayıda sivil vatandaş Altay ve Çakmak Kışlaları'nda asker aileleri ile birlikte misafir edildi.

DEPREME MAKAMINDA YAKALANDI

Şu anda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki bölücü terör örgütlerine yönelik tüm operasyonlarından sorumlu olan 2. Ordu Komutanı, 6 Şubat'ta saat 13.24'te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki ikinci depreme makamında yakalandı. Gürak, kendisini dışarı çıkartmak isteyen korumalarına, ana karargahta misafir edilen vatandaşları hatırlatarak, "Hayır, ben buradan çıkarsam oluşacak panikte dışarıdaki yaşlı ve hasta vatandaşlar var, onlar ezilme yaşarlar." diyerek makamında kaldığı ve daha sonra dışarı çıktığı öğrenildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Önce TÜRKİYE 8 ay önce Şikayet Et
    dar günde devletin tüm organları ve varlığı ile vatandaşın yanında olmalıdır, olduğunda vatan kazanır sen ben hep birlikte kazanırız.
    Cevapla
  • Misafirü 8 ay önce Şikayet Et
    Mardinli olduğu için gururluyum
    Cevapla
  • ilker 8 ay önce Şikayet Et
    gs her kulvarda rezil olacak inşallah
    Cevapla
  • marddinli 8 ay önce Şikayet Et
    bir mardinli olarak gurur duydum demek ki tüm doğululara vatan haini gözüyle bakılmaması gerektiğini umarım çoğu kişi anlamıştır yeni genel kurmay başkanımız mardin-kızıltepeli gurur duydum
    Cevapla
  • Önce TÜRKİYE 8 ay önce Şikayet Et
    bu yazımınızdan dolayı kınıyorum sizi, nerde yazıyor doğulular vatan haini diye, batı, kuzey güney neyse doğuda odur, her yörede insanda çıkar ihanet çeteside, bir yöreye maletmek doğru değil, TC 780 bin 576 KM kare toprağı ile bir bütündür. her yörenin insanı özeldir.
    Cevapla
  • mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun inşaallah.Başarılar dilerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı