Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık icazet törenine katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yalova'da hafızlık icazet merasimine katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık icazet törenine katıldı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlık icazet törenine katıldı
GİRİŞ 04.08.2023 15:10 GÜNCELLEME 04.08.2023 15:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yalova Adalı Hafız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimi alan 22 erkek çocuk için icazet töreni gerçekleştirildi.

Yalova Merkez Camisi'nde düzenlenen icazet merasiminde konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an-ı Kerim'in korunmasının yollarından birinin de hafızlar olduğunu kaydetti. Hafızların Kur'an'ın muhafızları olduğunu ifade eden Erbaş, "Bu kadar emek verdiniz hafız oldunuz. Mihraplarımız, minberlerimiz sizi bekliyor. Kürsülerimiz hafız vaizlerimizi bekliyor. İmam hatip lisesi sınıflarındaki kürsüler hafız öğretmenlerimizi bekliyor. İlahiyat fakültesindeki sınıflar hafız tefsir, hadis, kelam, tasavvuf hocalarımızı bekliyor. Velhasıl hangi bilim dalının hocası olursa olsun ilahiyat fakültesinde her hocaya hafızlık çok yakışıyor. İmam hatip lisesi öğretmenlerine hafızlık çok yakışıyor. Hele hele Diyanet İşleri Başkanlığı’nda mihraba, minareye, minbere, kürsüye hafızlık çok yakışıyor. Sizlerden inşallah buralarda görev yapmanızı bekliyoruz" dedi.



Hafız çocukların Aşr-ı Şerif okumaları ve hediyelerinin verilmesi ile program sona erdi. Ali Erbaş, hafızlık merasimi sonrasında Yalova Merkez Camisi'nde hutbe irat ederek cuma namazını kıldırdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Hakki 8 ay önce Şikayet Et
    Acaba hafızlığın hakkıni kaç kişi veriyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu