AK Partili Şen: Türkistan'ın neresinden gelirseniz gelin başımızın üzerinde yeriniz var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, Uluslararası Türkistanlılar Dayanışma Derneğini ziyaret ederek, "Türkistan'ın neresinden gelirseniz gelin başımızın üzerinde yeriniz var." dedi.

AK Partili Şen: Türkistan'ın neresinden gelirseniz gelin başımızın üzerinde yeriniz var
AK Partili Şen: Türkistan'ın neresinden gelirseniz gelin başımızın üzerinde yeriniz var
GİRİŞ 06.08.2023 08:14 GÜNCELLEME 06.08.2023 08:14

Başakşehir'deki dernek binasında, TÜRKİSTANDER Başkanı Burhan Kavuncu'nun karşıladığı Şen'e, Kırgızistan'ın yöresel kıyafetleri çapan ve selle giydirildi.

Dernek hakkında bilgi veren Kavuncu, Doğu ve Batı Türkistan'da yaşananlar nedeniyle Türkistanlıların farklı ülkelere göç etmek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Derneklerinde Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Afganistan ve Türkistan'dan gelenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirten Kavuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da yardımlarından dolayı 'ensar' olarak gördüklerini kaydetti.

- "TÜRKİSTAN MESELESINI AKLIMIZDAN ÇIKARAMAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen de, dünyada o bölgeye Orta Asya denildiğini ancak oranın asıl adının Türkistan olduğunu söyledi. Kendisinin de TÜRKİSTANDER'in kurucuları arasında olduğunu belirten Şen, uluslararası alanda fayda sağlayacağını düşünerek bu derneği kurduklarını dile getirdi.

Dünyada birçok sorunun olduğunu, pek çok konuyla, sıkıntıyla uğraştıklarını belirten Şen, "Ama hiçbir zaman Türkistan meselesini aklımızdan, ruhumuzdan, gönlümüzden, kalbimizden çıkaramayız. Bunu bilmenizi isterim." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, özgürlük ve güvenlik dengesini sağlamak zorunda olduğunu anlatan Şen, AK Parti olarak ortaya koydukları siyasetle bu dengeyi sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Şen, "Özgürlük ve güvenlik dengesini AK Parti hükümetleri kardeşlik unsuruyla birlikte inşa etmiştir ve yürütmektedir. Kardeşlik esası üzerine oturtmuştur. Başka devletler, özgürlük ve güvenlik dengesini farklı unsurlar üzerine oturtabilirler. Ama biz ülkemizin menfaatleriyle birlikte devletimizin menfaatleriyle birlikte kardeşlik unsurunu esas almaktayız." diye konuştu.

Bu kardeşlik ilkeleri üzerinden mültecileri, göçmenleri burada misafir ettiklerini ifade eden Şen, Türkistanlılara, "Mutlaka bir geri dönüş planınız olsun. Bugün değilse yarın, değilse beş sene sonra, değilse on sene sonra... Ama mutlaka yurtlarınıza geri dönme planınız olsun." çağrısında bulundu.

Bu çağrıyı 'Türk yurtlarını boşaltmayın' diye yaptığını vurgulayan Şen, "Türkistan'ın neresinden gelirseniz gelin. Başımızın üzerinde yeriniz var. Kalbimiz sizin evinizdir zaten. Bunda hiçbir sorun yok." değerlendirmesini yaptı.

Mustafa Şen, daha sonra o coğrafyadan gelip Türkiye'de yaşayanların sorunlarını dinledi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!