Annelerin evlat nöbeti "eyyam-ı bahur" sıcaklarına rağmen devam ediyor

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti, etkisini sürdüren "eyyam-ı bahur" sıcaklarına rağmen kararlılıkla devam ediyor.

GİRİŞ 06.08.2023 13:06 GÜNCELLEME 06.08.2023 15:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan aileler, HDP il binası önünde bin 434’üncü gününde de eylemlerini "eyyam-ı bahur" sıcaklıklarına rağmen kararlılıkla sürdürüyor. Oğlunun gazeteci olma hayali olduğunu anlatan İmmihan Nilifırka, evladına teslim olması için çağrıda bulundu. Eylemlerinde 5’inci yıla gireceklerini belirten Nilifırka, "Anneler, babalar olarak bu eylemi sürdürmeye devam ediyoruz. Ta ki dağda bir tane çocuk kalmayana kadar. Oğlumu HDP’den ve PKK’dan istiyorum. Oğlum İzmir Ege Üniversitesi'nde okuyordu, gazeteci olacaktı, ailesine, vatana, millete hayırlı bir evlat olacaktı. Maalesef HDP siyasi uzantıları dağa kaçırdı. 9 yıldır hiçbir şekilde haber alamıyorum. Aç mı, susuz mu hiç bilgi alamıyorum. Mehmet’im beni görüp duyuyorsan dön gel” dedi.

30 yıldır oğlunun yolunu gözlediğini belirten Hatun Yüceyurt ise, “İstanbul’dan geliyorum. 30 yıldır oğlumu arıyorum. Oğlum gelene kadar buralardan hiçbir yere gitmeyeceğim. Dağda bir tane çocuk kalana kadar burada onları bekliyoruz. Oğlumu 14 yaşında kaçırdılar, 1973 yılından beri oğlumun yolunu bekliyorum. Çık gel oğlum” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Sedat 8 ay önce Şikayet Et
    1973 olsa 50 yıl olur 1993 olmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
VAR sisteminde devrim gibi karar!
İslam Memiş altın için uyardı: Her şey değişecek!