Hatay'da ciğerimizi yaktılar! Valilik orman yangınını çıkartanların yakalandığını açıkladı

Hatay'ın Antakya ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. Hatay Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise orman yangınına sebebiyet veren 4 kişinin yakalandığı duyuruldu. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor.

GİRİŞ 07.08.2023 00:49 GÜNCELLEME 07.08.2023 09:07
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

Antakya'da çıkan ve kontrol altına alınan yangına sebebiyet veren 4 kişinin yakalandığı bildirildi. Hatay Valiliğinden yangının nedeniyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi.

Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 2 söndürme uçağı, 4 helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, 9 ilk müdahale aracı, 4 iş makinesi ve 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi.

Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma, polis ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

İHA'LAR DA GÖREV YAPTI

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, söndürme çalışmalarına 78 kara ve hava aracı ile 146 personelin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA'lar görev yapmakta olup, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı şekilde konuyu araştırmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle alevler kontrol altına alındı.

Yangın bölgesinde soğutma çalışması devam ediyor.

4 KİŞİ YAKALANDI

Valilik açıklamasında, yangına sebebiyet veren 4 kişinin yakalandığı duyuruldu.

Açıklamada, "Antakya ilçemize bağlı Serinyol mesire alanında çıkan orman yangınına sebebiyet veren 4 şahıs olayın hemen ardından kolluk kuvvetlerimizin, karadan ve havadan yaptıkları operasyonla yakalanmış olup haklarında adli sürecin başlatılması için adliyeye sevk edilmiştir." sözleri kaydedildi.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 144
  • Kutahyali 8 ay önce Şikayet Et
    Ormanları yakanların ciğerlerini yakın acimayin
    Cevapla
  • Naftalin 8 ay önce Şikayet Et
    Mustafa pkk destekçilerine pkknın desteklediği adaya oy verenlere ne demeli, oy verenler yakanlar kadar vebalde ahirette görüşürüz.
    Cevapla
  • Orman 8 ay önce Şikayet Et
    Yanan ormanlar imara açılmasın. Yakalananlara yaktıkları ormandan daha fazla ağaç diktirmeden serbest bırakılmasın.
    Cevapla
  • Faik 8 ay önce Şikayet Et
    Ormana atın yansınlar. Orada o kadar masum canlı yandı 4 tane vahşi de yansa birşey kaybetmeyiz. Maalesef ülkemizde cezalar Caydırıcı değil. Adalet mülkün esasıdır. Adalet olmazsa insanlar böyle çirkefleşir, vahşileşir. Öldüreni öldür Yakanı yak BAK nasıl İNSAN oluyorlar.
    Cevapla
  • sabri 8 ay önce Şikayet Et
    bu ormanı yakanların ırkı önemli değil ama şu gerçek bunlar müslüman değil müslüman orman yakmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, İsrail'e açılan davaya müdahillik için resmi başvuru hazırlığında
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!