Bodrum'da CHP'li Meclis Üyesi Özden'e ormanda özel imar izni

Muğla'nın Bodrum ilçesinde tarım arazisi statüsünde bulunan ve çam ormanlarının bulunduğu alan CHP'li meclis üyesi Uğur İlhami Özden'e özel imara açıldı.

Bodrum'da CHP'li Meclis Üyesi Özden'e ormanda özel imar izni
Bodrum'da CHP'li Meclis Üyesi Özden'e ormanda özel imar izni
GİRİŞ 07.08.2023 07:08 GÜNCELLEME 07.08.2023 07:13
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Muğla Bodrum'da, Belediyesi Meclisi'nin ağustos ayı toplantısında ormanlık ve aynı zamanda da tarım alanı olarak korunması gereken bölge imara açıldı. Tarım arazisi statüsünde bulunan ve çam ormanlarının bulunduğu alanın CHP Meclis Üyesi Uğur İlhami Özden'e ait olduğu belirtildi. Ormanlık alanın imara açılması talebi daha önce iki kez meclise gelmiş ve reddedilmişti.

Akbelen, Yeniköy, Kemerköy santrallerinde yalanlar ve gerçeklerAkbelen, Yeniköy, Kemerköy santrallerinde yalanlar ve gerçekler

SINIRLAMA GETİRİLMİŞTİ

Söz konusu bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2021 yılında tarım amaçlı 'Büyük Ova" sınırlarına dahil edilmiş ve arazinin tarım dışı kullanımını yasaklamıştı. Yine aynı bakanlık 2022 yılında aldığı bir başka karar ile bölgede bağ evlerine sınırlama getirmiş ve 15.000 metrekare alandan fazla olan arazilere 2000 metrekare yapı yapılmasına izin vermişti. Meclisten geçen karara göre söz konusu CHP Meclis üyesinin sahip olduğu arsaya 10.000 metrekare inşaat hakkı verilmiş durumda.

YARGIYA BAŞVURULACAK

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreteri Mustafa Erdoğan, söz konusu alanın bir orman alanı olduğunu belirterek, "TMMOB olarak bu hukuksuz ve planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına aykırı kararınızın iptali için yargı yoluna başvuracağımızı da buradan kamuoyuna beyan ederiz" ifadelerini kullandı.

'BAŞKANIN OYU 2 SAYILIYORMUŞ'

Öte yandan oylamada bazı CHP'li meclis üyeleri ret, bazıları kabul oyu verirken toplamda 9 kabul, 9 ret oy çıktı.

Meclis Başkanı Emel Çakaloğlu, "Başkanın oyu 2 oy sayılıyormuş. Yani benim oyum. 10'a 9 o zaman. Kabul" dedi.

 

KAYNAK: SABAH
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 124
  • HAKAN ÖZER 8 ay önce Şikayet Et
    Ağaçları kesip ormanın ortasına çöreklenmiş
    Cevapla
  • Aslan 8 ay önce Şikayet Et
    Kemalist takım yapar yandaş medya si hiç görmez
    Cevapla
  • Oya 8 ay önce Şikayet Et
    Bodrum ve chp dediğin zaman Hırsızlık ve Menfaat akla gelir.
    Cevapla
  • Cetin 8 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşa gelince ,yassak hemşerim,kendilerine gelince bal kaymak,yok öyle bir dünya,vatandaşta gitsin ev yapsın o zaman
    Cevapla
  • Memet. Dònmez 8 ay önce Şikayet Et
    Agaclarda. Kesmistir. Verin. Mahkemeye. Baska. Yerlerde. Kesenler. Sakin. Vermeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek