Peygamberler makamında alkollü mekan! Bir an önce kapatılmalı

Mersin'in Tarsus ilçesinde Hz. Danyal, Hz. Lokman, Hz. Şit gibi peygamberlerin makamlarının bulunduğu yerdeki alkollü işletme vatandaşların tepkisini çekiyor. Bölge halkı buradaki alkollü mekanın kapatılmasını istiyor.

Peygamberler makamında alkollü mekan! Bir an önce kapatılmalı
Peygamberler makamında alkollü mekan! Bir an önce kapatılmalı
GİRİŞ 08.08.2023 12:13 GÜNCELLEME 08.08.2023 12:13
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Mersin’in Tarsus ilçesinde Hz. Danyal Peygamber’in (A.S.) kabrinin karşısında, Hz. Lokman (A.S.), Hz. Şit (A.S.) ve Hz. Bilalî Habeşi’nin (R.A.) makamlarının çok yakınında işletilen alkollü bir restorana vatandaşlar tepki gösteriyor. Tarsus’un manevi açıdan zengin olan bu tarihi noktasında böylesine bir işletmenin bulunması Anadolu Gençlik Derneği, Ashab-ı Kehf Platformu ve diğer duyarlı sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Konuyu yakından takip eden Tarsus İlçe Müftülüğü de bölgede faaliyet gösteren alkollü işletmeden rahatsız. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu yanlıştan bir an önce geri dönülmesini belirterek yetkilileri göreve davet ediyor.

"KABUL EDİLEMEZ"

Konuyla ilgili Milli Gazete'ye açıklamalarda bulunan Hüseyin Kuşoğlu, “Bu işletme, Tarsus’umuzun manevi ve ulvi değeri olan Hz. Danyal makamına büyük bir saygısızlıktır. Manevi açıdan böylesine önemli değerlere sahip topraklarda bu işletmenin açık olması kabul edilemez” şeklinde konuştu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 26
  • Tarsuslu 8 ay önce Şikayet Et
    Utanmaz terbiyesizler bilerekmi yapiyorsunuz bu hadsizligi kapatılsın istemiyoruz
    Cevapla
  • mağdur 8 ay önce Şikayet Et
    Bir ay önce gittim Hz Danyal Peygamberin Kabri Şeriflerine, utanmaz, arlanmaz, ahlak yoksunları, hayvandan da aşağı mahluk çıplak bayanlar rastgele girip çıkıyor, insanda biraz edep ahlak olur, mezarlığa giriyorsun biraz utanma duygusu olur insansa insanda.
    Cevapla
  • Özo 8 ay önce Şikayet Et
    Belli bir mesafe vardi, okullara camilere vb yerlere yakin yerlerde alkol satisi yapilamaz diye. Arada ki mesafeyi dolduruyorsa kanunen yasak olamaz ki.
    Cevapla
  • kral 8 ay önce Şikayet Et
    hükümet yETKİLİLERİ LÜTFEN YAPIN GEREĞİNİ DERHAL
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Derhal def edin şu melaneti oradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!