Bakanlıktan cinsel istismara uğrayan kız çocuğuyla ilgili iddialara ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cinsel istismara uğrayan ve Bakanlık koruması altında olan kızla ilgili bazı basın yayın organlarındaki haberlerde yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan cinsel istismara uğrayan kız çocuğuyla ilgili iddialara ilişkin açıklama
Bakanlıktan cinsel istismara uğrayan kız çocuğuyla ilgili iddialara ilişkin açıklama
GİRİŞ 09.08.2023 21:25 GÜNCELLEME 09.08.2023 21:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan "Cinsel istismara maruz bırakılan özel gereksinimli kız çocuğu devlet korumasına alındıktan sonra da yine aynı şeyleri yaşadı" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada söz konusu iddialar yalanlanırken şu ifadelere yer verildi:

Bazı basın yayın organlarında "Cinsel istismara maruz bırakılan özel gereksinimli kız çocuğu devlet korumasına alındıktan sonra da yine aynı şeyleri yaşadı" başlıklı haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Haberde bahsi geçen mağdur çocuk B.A,, Bakanlığımız kurum bakımına alınmasından önce cinsel istismara maruz kalmış ve bu olay nedeniyle 2020 yılından itibaren Bakanlığımızca koruma ve bakım altına alınmıştır. B.A,'ya yönelik cinsel istismar isnadı ile açılan davada sanıklar tutuklu olup yargılama devam etmektedir.

Çocuğun kuruluş bakımına alındığı ilk andan itibaren ihtiyaç duyduğu tüm tıbbi ve psikososyal destek hizmetleri uzman ekiplerimiz tarafından sağlanmıştır.

Rehabilitasyon süreci devam eden B.A,'nın zaman zaman kuruluştan izinsiz ayrıldığı ve her kurumdan izinsiz ayrıldığında ivedilikle kolluk birimlerine haber verilerek kuruluşa hızlıca teslimi sağlanmıştır.

B.A.'nın kuruluştan izinsiz olarak ayrıldığı süreçlerde istismara uğradığına yönelik iddialar ilgili Bakanlıklarla iş birliğiyle titizlikle incelenmekte, süreç yakından takip edilmektedir.

Kamoyuna saygıyla duyurulur.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ibrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Hapishane mi burası?
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Nasıl izinsiz ayrılıyor adı koruma değil mi al görevden kim varsa
    Cevapla
  • Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    O kadar kolay değil. Boş konuşma. Orası yurt, cezaevi değil. Nasıl tutacaksın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti
Türkiye’de akademik enflasyon: Okul çok nitelik az