Şanlıurfalı kadın 43 yaşında nüfus cüzdanı sahibi oldu

Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan, ilçede vatandaşlık haklarından nüfus cüzdanı olmadığı için yararlanamayan Şaha Kuran'a 43 yıl sonra kimlik kartı çıkartılmasına yardımcı oldu.

Şanlıurfalı kadın 43 yaşında nüfus cüzdanı sahibi oldu
Şanlıurfalı kadın 43 yaşında nüfus cüzdanı sahibi oldu
GİRİŞ 10.08.2023 19:10 GÜNCELLEME 10.08.2023 19:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çiftçi bir ailenin kızı olarak 1980 yılında doğan Şaha Kuran'a aradan geçen yıllarda bir türlü nüfus cüzdanı çıkarılamadı.

Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan durumundan haberdar olduğu Kuran'ın nüfus cüzdanına kavuşturulması için başta İlçe Nüfus Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlere tek tek talimat vererek, 5 ay süren prosedürü adım adım takip etti.

Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından kaymakamlığa davet edilen Kuran'ın nüfus cüzdanı Kaymakam Coşkun Doğan ve İlçe Nüfus Müdiresi Mahide Öztürk tarafından verildi.

Kimliğine kavuşmanın sevincini yaşadığını dile getiren Kuran, "Daha önce de Türk vatandaşı olabilmek için nüfus müdürlüklerine başvuruda bulundum ancak mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştığım için bir türlü gereken işlemlerin tamamını takip edemedim. Allah kaymakamımızdan da devletimizden de razı olsun. Benim için kaymakamımız gerçekten çok uğraştı. Hakikaten bunca yıl sonra nüfus cüzdanı çıkarmak çok zor bir işmiş. Asla pes etmeden adım adım işlemlerimi takip eden Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Kaymakam Coşkun Doğan ise sadece görevini yapmaya çalıştığını söyledi.

Her vatandaşın sorununu çözmek için çaba gösterdiğini belirten Doğan, "Daha önce kimliksiz oluşu nedeniyle yardımcı olamadığımız hemşerimizin bundan böyle işlemleri rahat bir şekilde yapılabilecek. Makamlar, vatandaşa yardımcı olmak için bir araçtır. Ne mutlu bana ki bir insanın 43 yıldır yaşadığı bir sorunu makamımın verdiği yetki ve sorumlulukla çözdüm. Sorunun çözümünde destek sunan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • mert 8 ay önce Şikayet Et
    demekki yillardir oy veremedi insan gibi istedigini yapamadi dogum tarihi de mutlaka yanlistir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Helikopterler, zırhlı araçlar ve ağır silahlar... Ülke çetelere savaş ilan etti