Bakan Koca'dan doktor maaşlarıyla ilgili açıklama: Kayba yol açmayacak

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, "Tıp doktoru olmayan sağlık çalışanlarının maaş yükseltmesi doktor maaşlarında kayba yol açmayacak" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 11.08.2023 21:47 GÜNCELLEME 12.08.2023 10:45
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Bir yanılsama hakkında açıklama" ifadeleriyle paylaşım yaparak, "Tıp doktoru olmayan sağlık çalışanlarımıza yapılan taban ödemenin daha önce düşük kaldığı, şimdi bunun da yükseltileceği konusunu gündeme getirdik. Bu ödemenin ‘teşvik havuzundan’ yapılacağı, dolayısıyla doktorlar için kayba yol açacağı yanılsamasına yol açacak bazı iddialar ortaya atıldı. Üzücü. Ve şaşırtıcı. Çünkü uzun süredir bilinmesi gerektiği gibi, taban ödeme, teşvik ödemesini etkileyen bir ödeme şekli değildir. Mahsuplaşma, Beyaz Reform’la 17 Ağustos 2022’de tarihe karışmıştır. Taban ödeme teşvikten ayrı hesaplanmakta, doğrudan her ayın 15’inde, maaş ve sabit ödemeyle birlikte tek bordroda gösterilerek yapılmaktadır" sözlerini kaydetti.

Bir meslek grubu için yapılan iyileştirmenin diğer meslek grubunun aleyhine olamayacağını belirten Koca, "Sağlık hizmetlerinde bir ihtiyaç, bir mecburiyet ve de ahlaki gereklilik olan sağlık meslek gruplarının çalışma uyumunu bozacak her türlü yaklaşım etik dışıdır. Bir sağlık meslek grubu için planlanan iyileştirmenin diğer bir meslek grubunun aleyhine olması ise zaten düşünülemez. Biz bunları uzun uzun konuşmuştuk. Biz gerçeğe ve işimize bakalım. Önümüzde, Beyaz Reform’un beklenen yeni dönemi var." açıklamasında bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • emekli42 8 ay önce Şikayet Et
    Aksi halde O DOKTOR ile yönetimi karşı karşıya getirecek ( Dr. gitmiyorum diyebilecek) bu ise iç barışın ortadan kalkmasına sebep olacak. Ben bir doktor yakını olarak ikazımı yapıyorum. Gerisi sizlere kalmış.
    Cevapla
  • emekli42 8 ay önce Şikayet Et
    Sn. Bakanımız, İl Merkezlerindeki Devlet Hastanelerinden ilçe merkezlerindeki hastanelere Doktor gönderilmesi gönderilen doktorun harcırahının verilmesi, doktorun o ilçeye gidip-gelmesi (mevsim itibarı ile) çok meşakkatli oluyor.Lütfen bu uygulamaya il merkezlerindeki hastane yönetimlerinin dikkat etmeleri ve hatta bu uygulamaya son vermeleri için bir şeyler yapınız.
    Cevapla
  • Cenk 44 8 ay önce Şikayet Et
    Kardeşim doktor la diğerleri arasında da fark olsun yani hemşiresi kalkmış kendini aynı kefeye koymaya çalışıyor ne alaka ayip yahu
    Cevapla
  • Urfali 8 ay önce Şikayet Et
    Sanki ayrı bir cumhuriyetin kurumu tüm personelini düşünen super bir bakan tebrikler .teşvik havuzu döner sermaye nedir ya eğer varsa tüm bakanlıklarda oluşsun bizde pastayı yiyelim
    Cevapla
  • Cemaldemir 8 ay önce Şikayet Et
    Emekli maasi 7500 lira her gün bir cayla simit yenilse bir ayda yetmez banka yöneticileri yüzde yüz zam ayrica iki veya üc kurumdan Maas aliyorlar masallah nazar degmesin insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu