Rus ordusundan Karadeniz'de kargo gemisine uyarı ateşi!

Dünya ajanslarının son dakika koduyla geçtiği gelişmede, Rus ordusunun bir kargo gemisine uyarı ateşi açtığı belirtildi.

GİRİŞ 13.08.2023 13:27 GÜNCELLEME 13.08.2023 15:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kremlin tarafından yapılan açıklamada bir Rus savaş gemisinden Ukrayna'nın İzmail limanına giden bir kargo gemisine uyarı ateşi açıldığını söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Vasily Bykov devriye gemisinin 'Ukrayna'nın İzmail limanına giden' Palau bayrağı altında seyreden bir kargo gemisi gördüğünü belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın devamında 'Gemiyi durmaya zorlamak için bir Rus savaş gemisinden otomatik küçük silahlarla uyarı ateşi açıldı' denildi.

Bakanlıktan yapılan ayrı bir açıklamada ise 'Şükrü Okan' isimli yük gemisini havadan denetlemek için askeri helikopterlerin de havalandığı bilgisini verdi.

TEMMUZ AYINDA SİNYALİ VERDİLER

Rusya Temmuz ayının son haftasında Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in ara buluculuğunda imzalanan Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilerek, Ukrayna limanlarını bombalamaya başlamıştı. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise 21 Temmuz tarihinden itibaren Karadeniz'deki Rus ve Rusya işgali altındaki Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin "potansiyel askeri kargo taşıyıcısı" olarak değerlendirileceğini bildirdi.

Kiev'in bu açıklaması, Rusya Savunma Bakanlığı'nın, 20 Temmuz'dan itibaren tüm Ukrayna limanlarına giden gemileri "potansiyel askeri yük gemisi" olarak göreceğini duyurmasından bir gün sonra geldi. Moskova'nın açıklamasında, gemilerin bandıralı devletlerin de 'çatışmaya taraf' olarak da konumlandırılacağı belirtildi.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

1 Ağustos 2022'de ilk geminin hareket etmesinden bugüne kadar tahıl koridorundan 1000'den fazla gemi ile 33 milyon tona yakın tahıl taşındı. Türkiye'nin çabalarıyla kurulan yine geçtiğimiz sene İstanbul'da "Müşterek Koordinasyon Merkezi" kuruldu.

Tahıl ürünlerinin güvenli transferi bu merkezden takip edilmeye başlandı. Tahıl yüklü ilk gemi, 120 günü kapsayan anlaşma kapsamında 1 Ağustos 2022'de Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan ayrıldı.

3 KEZ UZATILDI

Daha önce 3 kez uzatılan anlaşma kapsamında Ukrayna'dan ayrılan tahılın yüzde 40'ı Avrupa'ya, yüzde 30'u Asya'ya, yüzde 13'ü Türkiye'ye, yüzde 12'si Afrika'ya ve yüzde 5'i Orta Doğu'ya taşındı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Yeter artik durdurun bu savaşı korukleyeceginize durdurun
    Cevapla
  • Hulya 8 ay önce Şikayet Et
    Elini ayagini toplayip hemen son verilneki bu savas hizaya!
    Cevapla
  • Fatih 8 ay önce Şikayet Et
    amerika ile bu rusları kulağından tutup kafalarını tokuşturacaksın
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Türk ismi taşıyan gemiler kaşınmayın kıraldan çok kral olmayın bırakın bu savaşın bitmesini istemeyenler kargo gemisi yollasın devletimiz bu işe el atsın şu anda Rusya gemileri vururum diyor nokta.
    Cevapla
  • ben 8 ay önce Şikayet Et
    Afrika ya yüzde 5 Avrupa ya yüzde 40 olurmu haksızlık bu ne biçim anlaşma
    Cevapla
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...