Kocatepe Camii'ndeki skandalla ilgili Diyanet'ten açıklama! Suç duyurusu yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara’da Kocatepe Camii’nde çekilen ve sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülere ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

GİRİŞ 15.08.2023 20:42 GÜNCELLEME 16.08.2023 09:29
Bu Habere 396 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Camii'ndeki skandal görüntülere ilişkin açıklama yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Çekimin, camiye ziyaretçi gibi gelen şahıslar tarafından hiçbir yetkili merciye bilgi verilmeden ve hiçbir merciden izin alınmadan gerçekleştirildiği tespit edilmiştir. Cami adabına uygun olmayan ve en hafif tabirle saygısızlık olan bu görüntülerle ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz ki, her ne sebeple olursa olsun, herkesi cami adabıyla bağdaşmayan ve Müslümanları rencide eden bu gibi tutum ve davranışlardan uzak durmaya, dini sembol ve değerlerle ilgili daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Başkanlığımız, başlattığı hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaktır.” ifadeleri kullandı.

GÖZALTINA ALINAN YÖNETMEN VE KADIN MODEL SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medyada ve kamuoyunda büyük tepkilere neden olan Kocatepe Camii'nde gerçekleştirilen çekim ve yapılan paylaşımlarla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Ankara Kocatepe Camii’nde uygunsuz kıyafetlerle yapılan fotoğraf çekimleri ile ilgili gözaltına alınan yönetmen ve kadın model, adliyeye sevk edilmelerinin ardından adli kontrol şartıyla salıverildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 396
  • Ömer 8 ay önce Şikayet Et
    Zaten Kocatepe cami halisindaki figürleri kimse görmüyor. Özene bezene mi seçildi o halı merak ediyorum
    Cevapla
  • yorumcu 8 ay önce Şikayet Et
    iyide cami görevlileri ve imam itikafa mı girdi? nasıl haberleri olmaz koca camide olan bitenden?
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    itikafa camide girilir, itikafa girseydi görürdü.
    Cevapla
  • Mete Han 8 ay önce Şikayet Et
    Cami görevlileri haklarında soruşturma açılır korkusuyla müdahale etmemişlerdir.
    Cevapla
  • Erkan 8 ay önce Şikayet Et
    Şunu anlamadım izinsiz giriyorlarmış da haberi yokmuş da.... İçeri girip cami görevlilerinin ruhu duymuyor ne gariptir..herşey onların bilgisi dışında olmuş...hiç inandırıcı değil...
    Cevapla
  • Kemiksiz 8 ay önce Şikayet Et
    Şahıslar madonnaya özenmiş koca madonna bile dini değerlere saldırının cezasını ödedi afaroz edildi hiristiyan toplumundan pretosto yedi para kazanamadı senelerce bu mahluklar ilgi ve sevgi görüyor serbest bırakan savcı hakimde sorgulanıp yargılanmalı bura dingonun ahırımı lan serbest bırakıyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu