Necip Hablemitoğlu davası 27 Kasım’da görülecek

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davası, firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı dava 27 Kasım'da Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Necip Hablemitoğlu davası 27 Kasım’da görülecek
Necip Hablemitoğlu davası 27 Kasım’da görülecek
GİRİŞ 16.08.2023 11:14 GÜNCELLEME 16.08.2023 11:14

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesinde 10 Temmuz tarihinde görülen duruşmada, Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın söz alarak, sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesinin "ihsası rey" niteliğinde bulunduğunu savunmuştu. Sanık Bozkır'ın, görülen davanın en kritik sanığı olduğunu, bu yüzden heyetin tarafsızlığını yitirdiğini söyleyen avukat Barkın, reddi hakim talebinde bulunmuştu.

Mahkeme heyeti, Ceza Muhakemesi Kanunu'nda belirtilen "hakimin reddi veya çekinmesi" şartlarının bulunmaması nedeniyle reddi hakim talebini reddetmişti.

Avukat Barkın'ın verilen karara itiraz etmesi sonrası dosya bir üst sayılı mahkeme olan Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Talebi değerlendiren Ankara 29. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim şartlarının bulunmadığına hükmederek, itirazı reddetmişti.
Bunun üzerine Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 27 Kasım'da görülmesini kararlaştırdı.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! İtiraf gibi açıklama
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...