Samsun'da acı tablo! Boğulma sayısı artıyor

Samsun Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 2023 yılında Samsun'da 16 vatandaş denizde serinlerken boğularak yaşamını yitirdi. 23 vatandaş ile 5 araç ve tekne kurtarıldı.

Samsun'da acı tablo! Boğulma sayısı artıyor
Samsun'da acı tablo! Boğulma sayısı artıyor
GİRİŞ 17.08.2023 21:58 GÜNCELLEME 17.08.2023 21:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Samsun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Deniz Liman Şube Müdürlüğü personellerinin katılımı ile Samsun'da meydana gelen suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla Atakum bölgesinde bulunan; Golf Kulübü yanı, Çatalçam sahil şeridi, Güzelyalı Mahallesi, Çobanlı sahili ve 19 Mayıs PMYO plajı kıyı şeridi boyunca vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetinde bulunuldu.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen faaliyetlerde 819 vatandaşla yüz yüze iletişim kurularak 478 adet el broşürü dağıtıldı. Bilgilendirme toplantıları kapsamında cami Kuran kurslarında ve gençlik merkezleri kurslarında 28 toplantı gerçekleştirilerek bin 299 kursiyer bilgilendirildi. Ayrıca vatandaşların görebileceği alanlara, (tramvay ve otobüs duraklarına) Büyükşehir Belediyesi ile irtibat kurularak basımı gerçekleştirilen 50 adet raket ve 56 adet afiş asımı gerçekleştirildi.

"LÜTFEN HAYATINIZIN KISINDAN UZAKLAŞMAYINIZ"

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sevdiklerinizi Gözü Yaşlı Bırakmayın, Serinlerken Canınız Yanmasın, Fazla Uzaklaşma, Serinlerken Sağlığınızı Riske Atmayın' sloganıyla il merkezimiz ve dış ilçelerimizde suda boğulma olaylarına karşı alınacak tedbirler konusunda bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetlerine hassasiyetle devam edilmektedir. Hayatınız bizim İçin kıymetli, lütfen hayatınızın kıyısından uzaklaşmayınız" denildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 2023 yılında Samsun'da 16 vatandaş serinlemek için girdiği denizde boğularak can verdi, 23 kişi denizden sağ çıkarıldı, 5 araç ve tekne kurtarıldı.

 

 

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Denize giren adam güzel yüzme bilmeli ve çoğu kişi kusura bakmayın hayvanlar gibi yüzmeyi öğrenmiş öyle yüzüyorlar
    Cevapla
  • ADANALI 8 ay önce Şikayet Et
    Tornacı ne demek Azrail ile dans etmek?? Çok dengesiz edep adap ve Îslâm ahlakına uymayan bir üslupla yapılmış yorum.Yazık
    Cevapla
  • Goca GONYALI 8 ay önce Şikayet Et
    çok dikkatli olmak gerekir, iyi bir yüzü değilseniz sınırları aşmadan boynu geçmeyecek şekilde girin....
    Cevapla
  • ADANALI 8 ay önce Şikayet Et
    Sen o makama gelmiş devletin Valisine akıl verecek kadar akıllı ve tecrübelimisin ?
    Cevapla
  • ADANALI 8 ay önce Şikayet Et
    Saçma sapan cahilce yorumlar yapılmış.Denize girmeyin, deniz gözüne kestirdiğini alır.Falan, filan.Sorun denize girmek değil, nasıl girmektir.Sorumlu ve dikkatli davranmaktır.Yanlış ve hatalı davranıp suçlu aramak, denizi ve başkalarını suçlamak cahilliktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"