Şanlıurfa'da kuduz hastası hastaneden kaçtı, vatandaşlar paniğe kapıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale Devlet Hastanesinde kuduz teşhisiyle kilitli bulunduğu odadan kaçan Suriyeli Hasan Halil Faras (30) boş bir tarlada ekipler tarafından yakalanarak karantinaya alınırken, vatandaşlar ise paniğe kapıldı.

GİRİŞ 19.08.2023 01:53 GÜNCELLEME 19.08.2023 01:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Olay, Akçakale'ye bağlı Dibat Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye’nin Telabyad kentinde başıboş bir köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Hasan Halil Faras, hastaneye kaldırıldı. Kuduz teşhisi konulan Faras, sınır komşusu olan Akçakale Devlet Hastanesine sevk edildi. Burada bir odaya muhafaza için konulan genç, kilitli odanın kapısını açarak, hastanede bir kişinin cep telefonunu alıp kaçtı.

Cep telefonu gasbedilen hasta yakının ihbarı üzerine hastane polisi, güvenlik kamerası incelemesinde cep telefonunu çalan kişinin kuduz teşhisi konulan Hasan Halil Faras, olduğunu tespit etti.

POLİS VE SAĞLIKÇILAR ALARMA GEÇTİ

Akçakale Devlet Hastanesi’nden kaçan Faras'ı bulmak için polis ve sağlık ekipleri arama çalışması başlattı. Kaçan Faras hastaneye 10 kilometre mesafedeki Dibat Mahallesi'nde boş tarlada bulundu. Etrafa korkuyla bakan Faras'ın ikna olması için Arapça bilen görevliler çağrıldı.

Uzun bir sürenin ardından ikna edilen Faras, özel kıyafetli ekiplerce ambulansla Akçakale Devlet Hastanesine götürüldü. İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine kuduz hastası Suriyeli gencin temasta bulunduğu kişi veya kişilerin tespit çalışması devam ediyor. 

 

 

KAYNAK: DHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Savaş, düzenin bozulması, evi barkı terk etmek ve zor koşullarda yaşamak zorunda kalmak ve en feci hastalık kuduza yakalnmak....Bir insanin başına gelecek en zor imtihanlarla sınav olan zavallı genç. Hastalığa yakalanmış kaçsa nereye gidebilecek, çaresizce bir mücadele. Allahtan ümit kesilmez Hastanede inşallah gereken tibbi müdahaleleri yapılır.
    Cevapla
  • erdem değer 8 ay önce Şikayet Et
    yakında hepsi kuduracaklar. ana dilde eğitim isteyecekler, özerk kantonlar ilan edecekler, terör örgütleri kuracaklar. yakında..
    Cevapla
  • engin kaya 8 ay önce Şikayet Et
    kuduz olan birisi neden türkiyeye getirilir ki kuduzun tedavisi yoktur.bırakın artık bu mülteci seviciliğini türkiye işgal altındadır artık
    Cevapla
  • saltuk 8 ay önce Şikayet Et
    Allaha şükür ki senle aynı görüşte değilim zulüm gören mazlum biçare insanlara yardımcı olmak her müslümana farzdır inşallah bir gün kendi ülkelerinde mutlu yaşarlar
    Cevapla
  • Sedef 8 ay önce Şikayet Et
    17 milyon mülteci nedir arkadaş ? Biz neden bunlara bakmak zorundayız, ne zorunluluğumuz var ? Banane elin arabından Suriyelisinden Ukraynalısından ? Herkesin derdini gadasını biz mi alacağız ??
    Cevapla
  • 1878 8 ay önce Şikayet Et
    "17 milyon mülteci nedir ?" nerenden uyduruyorsun .
    Cevapla
  • Fedes 8 ay önce Şikayet Et
    yok 20 milyon. Senin sayı değerlerinden haberin yok galiba.
    Cevapla
  • Yaasin 8 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Allah seni ve neslini zulum görenlerden savaşlardan yoklukdan kıtlıkdan afetlerden korur ve evini ülkeni topraklarını terk edip başka ülkelere sğınmacı olarak göç etmekden korur,inşallah onların hüznünü çaresizliğini yaşamak zorunda kalmazsın
    Cevapla
  • Ertuğrul Gazi 8 ay önce Şikayet Et
    Kuduz çok tehlikeli bir hastalık, zamanında müdahale edilmezse ailede herkes riskli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri: 42 bin polis görevde
Başkan Erdoğan: Taksim Meydanı dayatmasını masum bulmuyorum