'Rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan liman başkanı tutuklandı

Antalya'da bir tekne sahibinden ruhsat işlerini hızlandırmak için 3 bin euro rüşvet aldığı iddia edilen Manavgat Liman Başkanı İlhan Emre Baş çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan liman başkanı tutuklandı
'Rüşvet' iddiasıyla gözaltına alınan liman başkanı tutuklandı
GİRİŞ 19.08.2023 18:17 GÜNCELLEME 19.08.2023 18:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Manavgat’ta su sporları işletmeciliği yapan Ş.Ö., aldığı yeni teknenin tescil ve kayıt işlemleri için Manavgat Liman Başkanlığı’na başvurdu.

İŞLEMLERİN HIZLANMASI İÇİN 3 BİN EURO İSTEDİ

Manavgat Liman Başkanı İlhan Emre Baş Ş.Ö.’den iddiaya göre işlemlerinin hızlanması için 3 bin euro istedi. Liman başkanının teklifini kabul eden Ş.Ö., liman başkanlığından çıktıktan sonra Manavgat Adliyesine giderek Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na liman başkanının kendisinden rüşvet istediğine dair şikayette bulundu.

BAHSİ GEÇEN PARA LİMAN BAŞKANIN EVİNDE BULUNDU

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Antalya İl Jandarma KOM Şube, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı KOM ve Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Seri numaraları alınmış 3 bin euro, tekne sahibi Ş.Ö. tarafından Manavgat Liman Başkanlığındaki odasında liman başkanı İlhan Emre Baş'a teslim edildi.

GÖZALTINA ALINAN BAŞKAN TUTUKLANDI

Tekne sahibinin odadan çıkmasının ardından odaya giren jandarma ekipleri, çekmecede daha önce seri numaraları alınan 3 bin euro ele geçirdi. Manavgat Liman Başkanı İlhan Emre Baş ,rüşvet almak suçundan gözaltına alındı. Geceyi Merkez Jandarma Karakolunda geçiren İlhan Emre Baş, jandarmadaki işlemlerinin ardından Manavgat Adliyesine sevk edildi.

Nöbetçi Sulh ceza mahkemesine çıkartılan İlhan Emre Baş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • çağrıbey 8 ay önce Şikayet Et
    helalin den kazan mak varken aç gözlü olmak insanı rezil eder kim bilir yakalan maden önce kaç kişiden rüşvet aldı
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Neler dönüyor nelerde
    Cevapla
  • Thy 8 ay önce Şikayet Et
    Deniz taşıtlarından neden vergi alınmıyor acaba.
    Cevapla
  • ali 8 ay önce Şikayet Et
    tekne ve uçak ve dahaca başka araçlarıda noterler ruhsatlandırsın ve plakalandırsın . daha güzel rüşvetsiz olarak kayıtlar yapılsın nasıl olur?. medeni cesaretinden dolayı arkadaşı tebrik ediyorum.
    Cevapla
  • sait dbakır 8 ay önce Şikayet Et
    daha bu devede bir kulak adam daha ne rüsvetler almıs bi onu araştırılmalı ve yinede bunu söylüyorum tüm gümrük memurlara bi operasyon yapılmalı orda dönen rüşvet hic bir yerde dönmüyor inanki bunlarn mal varlıkları saymakla bitmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz