FETÖ, cezaevinde itirafçı olmak isteyenleri tehdit etti

FETÖ'nün cezaevinde itirafçı olmak isteyen örgüt üyelerini tehdit ettiği ortaya çıktı: İtirafçı olan ihanet etmiş sayılır. İhanet eden kabir azabına duçar olur, yeri cehennemdir.

GİRİŞ 21.08.2023 07:57 GÜNCELLEME 21.08.2023 09:37
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün gün yüzüne çıkan güncel yapılanmasında, örgütün cezaevlerinde aktif olmaya çalıştığı, itirafçılığın ve dağılmanın önüne geçmek için cezaevinde bulunan örgüt mensuplarına yeni görevler verilerek morallerini yüksek tutmak ve itirafçı olmalarını engellemek için çalışmalar yaptıkları tespit edildi.

Tespitlere göre örgütün, itirafçı olmak isteyen örgüt mensuplarına "itirafçı olanların ebediyen cehennem azabı göreceğini, cezaevinde yatanların da kabir azabından, cehennem azabından muaf olacaklarını" söyledikleri ortaya çıktı.

"Maişet" adını verdikleri maddi yardımla finans yapılanmasını da ayakta tutmaya çalışan örgütün, mensuplarına kaçış güzergahları için verdiği fiyatlandırma da raporlarda yer aldı.

İKİ AYRI YAPI VAR!

FETÖ'nün deşifre olan güncel yapılanmasında cezaevi yapılanmasının iki farklı ve birbirinden bağımsız olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ilkinin cezaevlerinde yönetici, infaz koruma memuru, cezaevi idare memuru görevli örgüt mensuplarının içinde bulunduğu yapılanma olduğu ikincisinin ise cezaevlerinde kalan örgüt mensupları ve ailelerini içine alan yapılanmalar olduğu tespit edildi.

Soruşturma dosyalarına giren raporlarda, söz konusu yapılanmada yer alan örgüt mensuplarının hem cezaevinde tutuklu, hükümlü bulunanlardan, hem de dışarıdaki örgüt mensuplarından oluştuğu aktarıldı.

"ŞEFAATÇI OLACAKLAR"

İmamlar, itirafçı olanların ebediyen cehennem azabı göreceğini, cezaevinde yatanların da kabir azabından, cehennem azabından muaf olacaklarını, bütün günahlarının af olacağını, anne ve babalarına, eşlerine şefaat edeceklerine inandırıp örgütü diri tutmak ve itirafçılığı önlemekle görevli.

Sabah'ın haberine göre, Cezaevine bulunan hakim, savcı ve avukatlardan oluşan 'hukukçular', itirafçılığı önlemek için, cezaevinde bulunan örgüt mensuplarını çıkınca yüklü miktarda para alacaklarına inandırmak, davaların AİHM'den döneceğini, itirafçı olup suçu kabul edenlerin tazminat alamayacaklarını söyleyerek kandırmak ve bu sayede itirafçılığı ve dağılmayı önlemekle görevli.

İSTEYENE CENNET İSTEYENE PARA VAADİ

Cezaevlerinde bulunan tutuklu veya hükümlü örgüt mensupları arasından görevli 'iknacılar' cezaevine yeni gelenleri örgüte bağlı tutmak çalışma yürütüyor.

Emniyet raporuna göre bu grup, makam merakı olanlara, çıkınca daha büyük makamlara geleceklerini söylüyor. Dini yönden zaafı olanlara ise "cennetle mükâfatlandırılacaklarına inandırmak" için propaganda yürütüyor.

FETÖ'nün "İknacılar" yapılanması, paraya zaafı olanlara, cezaevinden çıktıklarında "yüklü miktarda tazminat" vaadinde bulunurken, "Mağdur Mesulü' adlı yapılanma ise cezaevinde kalanları yalnız hissettirmemekle, 'Nizamiye Görevlisi' cezaevine gelenlerin ailelerine işkence gibi sansasyonel haberler yaymakla, 'Paracılar' iş adamlarından cezaevindeki örgüt mensupları için para almakla görevlendiriliyor.

KAYNAK: SABAH
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Asımın nesli 8 ay önce Şikayet Et
    Memleketi yedin bitti sıra cennet cehennemde mi ?? Yediğin kul hakları inşallah senin Cehennemin olacak yıllardır atanamadım KPSS den kopya ceke çeke hak yediniz bunların son bir tanesi yok olana kadar lav edilmeli gerekirse yok edilmrli
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda İslamcı geçinen papazlar. Haydi taze taze cennetlikler, imarlı, kat mülkiyetli, yetişen alıyor.
    Cevapla
  • sor 8 ay önce Şikayet Et
    cehennem azabına ülkesine ihent eden gavurun ekmeğini yiyip kılıcını sallayan ülkede darbe yapmaya çalışanlar düşecek inşallah.
    Cevapla
  • İsmail 8 ay önce Şikayet Et
    ŞEYTAN VE onun askerleri.
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlara boşuna HAŞHAŞİ demedik. Bunların kara bimilyon. Pişman olmuş fetöcü yoktur. Fırsat kollayan fetöcü vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!