Aydın Aydın su sıkıntısına dikkat çekmek için yaptığı klibin çekimlerinde gözyaşı döktü

Türkicü Aydın Aydın, kuraklık nedeniyle dünyada yaşanan su sıkıntısına dikkat çekmek için, 'Su sesi ' ismini verdiği bir türkü besteledi.

GİRİŞ 23.08.2023 15:33 GÜNCELLEME 23.08.2023 15:41
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aydın, yaptığı türkünün klip çekimlerini ise Hakkari'deki Kaval Şelalesi ile su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Gürpınar ilçesindeki Zernek Baraj Gölü'nde yaptı. Şelalede yüzen Aydın, baraj gölünün çekilen çamurunda da yürüyüp, emekleyerek gözyaşı döktü. 

Çevre, doğa katliamları, trafik, kadına yönelik şiddet, koronavirüs gibi olaylarla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, çektiği kliplerle gündeme gelen türkücü Aydın Aydın, bu kez de kuraklık ve su sıkıntısına dikkat çekmek için 'Su sesi ' ismini verdiği türküyü besteledi. Türkünün klip çekimlerini Hakkari'de yapan Aydın, Kaval Şelalesi'ne girip, su sıkıntısına dikkat ceketi. Türkücü Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Van'ın Zernek Baraj Gölü'ndeki çamurda da emekleyerek gözyaşı döktü.

Sanatçı Aydın, kuraklık sonucu su çekilmesinin yaşandığı Zernek Baraj Gölü başta olmak üzere birçok sulak alanın çölleştiğini söyledi. Aydın, "Her taraf kurudu. Çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı bir dünya bırakmadık. Buzullar eriyor. Hakkari'nin Cilo-Sat Dağları'ndaki bölgede buzullar erimeye başladı. Çünkü biz suyun kadrini, kıymetini bilmedik. Suyu israf ettik, suyu kirlettik, sahip çıkamadık ve bugün de su maalesef bizi bırakıp gitti. Aslında çok geç değil. Bütün dünyaya seslenmek istiyorum. Lütfen bu suya sahip çıkalım, suyu israf etmeyelim kirletmeyelim. Temiz bir dünya için bu görev hepimizin. Lütfen suya sahip çıkalım" dedi

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    İstanbul üsküdar Aziz Mahmud Hüdai türbe içi çeşmesi açılsın lütfen.
    Cevapla
  • fahri 8 ay önce Şikayet Et
    Bir kere de Allah deseydin göz yaşların bosa akmamış olurdu, sayın kardeşim. "Suyu vereni unuttuk emrine karşı geldik" de deseydin iyi olurdu.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bravo aydın beye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
Türkiye'nin dindarlık oranı ortaya çıktı! İşte kişisel sorunlarda sığınılan liman